Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
349
Utgivningsdatum
2020-03-10
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Jansson, Jan-Åke (förf.) / Johansson, Håkan (förf.) / Leufstadius, Christel (förf.) / Tjörnstrand, Carina (förf.) / Eklund, Mona (red.) / Gunnarsson, Birgitta (red.) / Hultqvist, Jenny (red.)
SAB
Vmj,Vlb
ISBN
9789144125985
Aktivitet och relation : mål och medel inom psykosocial rehabilitering (häftad)

Aktivitet och relation : mål och medel inom psykosocial rehabilitering

Häftad,  Svenska, 2020-03-10
427
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Boken handlar om hur aktivitet kan användas för att planera och genomföra behandling och rehabilitering. Med aktivitet avses bland annat vardagens olika aktiviteter och den (o)balans som dessa aktiviteter skapar i en individs vardag. Boken visar också hur annan kunskap - om exempelvis grupper, behandlingsrelationen, motivation och kreativitet - kan kombineras med aktivitet i terapeutiskt syfte.

Den klientgrupp som är i fokus är personer med olika slags psykosocial problematik, vilket inbegriper psykisk sjukdom, stressrelaterad problematik, psykologiska reaktioner vid somatisk sjukdom, smärtproblematik, beroendesjukdomar m.m.

Bokens inledande delar är främst teoretiska genomgångar av relevans för aktivitet och relation, exempelvis aktivitetens betydelse, motivation, arbete med grupper och behandlingsrelationens betydelse. De nästföljande kapitlen är inriktade på praktisk tillämpning. Olika metoder för bedömning av aktivitet lyfts fram, liksom exempel på behandling och rehabilitering via meningsfull aktivitet.

Boken riktar sig till studerande, arbetsterapeuter och annan personal som i sitt kommande eller nuvarande yrke använder aktivitet som behandlingsredskap. Innehållet är således användbart inom ett brett fält av stöd och rehabilitering och syftet har varit att åstadkomma en sammanställning som på ett lättillgängligt sätt integrerar teori med praktik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Aktivitet och relation : mål och medel inom psykosocial rehabilitering
  2. +
  3. Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin, oxytocin, serotonin, kortisol, endorfin, testosteron

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin... av David J P Phillips (kartonnage).

Köp båda 2 för 646 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna