Forskningsmetodikens grunder - Att planera, genomföra och rapportera en undersökning (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2019-06-03
Upplaga
5
Förlag
Studentlitteratur AB
Illustratör/Fotograf
Jonny Hallberg, Jonny Hallberg
Dimensioner
225 x 155 x 15 mm
Vikt
274 g
ISBN
9789144126050
Forskningsmetodikens grunder - Att planera, genomföra och rapportera en undersökning (häftad)

Forskningsmetodikens grunder - Att planera, genomföra och rapportera en undersökning

(1 röst)
Häftad Svenska, 2019-06-03
353
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Runa Patel och Bo Davidson har mångårig erfarenhet av att undervisa i forskningsmetodik vid Institutionen för beteendevetenskap och lärande vid Linköpings Universitet.

Forskningsmetodikens grunder

Att Planera, Genomföra Och Rapportera En Undersökning

Denna introduktionsbok i forskningsmetodik beskriver på ett enkelt och konkret sätt hur man planerar, genomför och rapporterar en mindre undersökning. Oavsett om man gör en utredning, bedriver ett forsknings- eller utredningsarbete eller genomför ett projektarbete i utbildningssyfte bör vissa metodiska krav uppfyllas. Författarna ger praktisk vägledning genom forskningsprocessens alla faser, från det att ett problemområde har identifierats till dess att undersökningen rapporteras. Vidare behandlas granskning av vetenskapliga texter och förfarande vid seminarier. I särskilda avsnitt behandlas vetenskapsteoretiska frågor, problemformulering, tekniker för att samla information, kvantitativa och kvalitativa bearbetningar av den insamlade informationen samt rapportens utformning.

Boken är avsedd för studerande i samhälls- och beteendevetenskapliga ämnen som för första gången ska genomföra en vetenskaplig undersökning. Den är därmed lämplig för grundläggande kurser i forskningsmetodik inom till exempel vård- och lärarutbildningar, i sociologi, pedagogik, statsvetenskap och psykologi.

I denna femte upplaga har texten uppdaterats vad gäller samtida vetenskapliga förhållningssätt, distinktionen mellan kvantitativ respektive kvalitativ forskning, olika typer av undersökningar samt insamling och bearbetning av information.

Femte upplagan
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Forskningsmetodikens grunder - Att planera, genomföra och rapportera en undersökning
  2. +
  3. Min väg från flykting till hela Sveriges polis

De som köpt den här boken har ofta också köpt Min väg från flykting till hela Sveriges polis av Nadim Ghazale, Sara Nygren (inbunden).

Köp båda 2 för 565 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna