Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
330
Utgivningsdatum
2019-08-16
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Sterzel, Fredrik (förf.)
Dimensioner
225 x 155 x 20 mm
Vikt
479 g
SAB
Ocb
ISBN
9789144126203
Regeringsformen - - en kommentar (häftad)

Regeringsformen - - en kommentar

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2019-08-16
348
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Av Sveriges fyra grundlagar är regeringsformen den viktigaste. I den här boken ger författarna en överblick, identifierar de stora utvecklingstrenderna och går igenom regeringsformens alla kapitel - paragraf för paragraf. Alla centrala delar av svensk demokratis rättsliga reglering belyses såsom riksdagens ställning, regeringens förhållande till myndigheterna, enskildas rättighetsskydd och domstolarnas ställning och uppgifter. Regeringsformen är en uppdaterad och användarvänlig genomgång av regeringsformens bestämmelser och ger en koncis och komplett bild av grundlagsregleringen av vårt statsskick. Med sin lättillgängliga framställning vänder den sig till studenter inom juridik och samhällsvetenskap, till praktiskt verksamma inom områden som berörs av grundlagen och även till allmänt intresserade läsare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Regeringsformen - - en kommentar
  2. +
  3. Statsrättens grunder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Statsrättens grunder av Wiweka Warnling Conradson, Hedvig Bernitz, Lena Sandström, Karin Åhman (häftad).

Köp båda 2 för 851 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Regeringsformen - - en kommentar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket lärorik bok
    -, 25 juni 2020

    Den här boken är ett fantastiskt inläsningsmaterial och användbar under hela statsrätten, där varje paragraf i regeringsformen kommenteras i detalj. Den är lättförståelig och informativ. Rekommenderas!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna