Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2019-01-02
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
280 g
ISBN
9789144126258
Grundläggande fordrings- och skuldebrevsrätt (häftad)

Grundläggande fordrings- och skuldebrevsrätt

Häftad Svenska, 2019-01-02
312
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Grundläggande fordrings- och skuldebrevsrätt behandlar både den allmänna fordrings- och skuldebrevsrätten ur ett systematiskt perspektiv. Den rättspolitiska bakgrunden till reglerna klargörs innan de olika fordringsrättsliga frågorna tas upp: reglernas syfte och funktion som lösning på ett samhälleligt problem diskuteras som en integrerad del av framställningen av reglerna. Boken täcker helt skuldebrevslagens område och konsumentkreditlagens civilrättsliga bestämmelser, men behandlar översiktligt också reglerna för många speciella fordringsrättsliga områden, såsom exempelvis växel- och checkrätten och condictio indebiti.
I boken visas fordringsrätten i sitt sammanhang med framför allt avtalsrätten, men även den utom obligatoriska skadeståndsrätten. Innehållet omfattar också metodologiska diskussioner och rättsfallsanalyser. Sedan första upplagan har den digitala revolutionen fått sitt verkliga genombrott och lett till frågor som kräver visst nytänkande inom bokens område. Dessa berör till exempel kontantfria betalningar och elektroniska dokument som gör anspråk på att vara löpande förbindelser.
Boken vänder sig framför allt till nybörjare på juristutbildningar, men kan med fördel också användas som översiktlig framställning för praktiker som snabbt behöver orientera sig inom fordringsrätten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Grundläggande fordrings- och skuldebrevsrätt
  2. +
  3. Speciell avtalsrätt II : kontraktsrätt, Första häftet - Särskilda avtal

De som köpt den här boken har ofta också köpt Speciell avtalsrätt II : kontraktsrätt, Första ... av Jan Hellner, Richard Hager, Annina H Persson (häftad).

Köp båda 2 för 782 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »