Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
179
Utgivningsdatum
2021-05-10
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
11 x 206 x 151 mm
Vikt
350 g
SAB
Dgvp
ISBN
9789144126296

Etikens dialog : dialogens etik

Häftad,  Svenska, 2021-05-10
307
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Etikens dialog - dialogens etik handlar om dialogen som ett viktigt hjälpmedel i vårdens vardag. Den är avgörande för att en relation mellan vårdtagare och vårdare ska etableras. Dialogen är också en förutsättning för reflektion över svåra frågor, till exempel sådana som väcks av teknologiska innovationer i vården. Boken innehåller nio kapitel där tilliten som dialogens fundament tas upp och utrymmet för dialogen i olika etikinriktningar, mest framträdande i feministisk etik, dygdeetik och dialogetik diskuteras. Grundläggande frågor om vad ett dialogiskt förhållningssätt innebär, vad som händer med samtalsdeltagarna i en dialog och om dialogen har något särskilt syfte diskuteras genomgående.

I boken diskuteras både informella sätt att utveckla en god yrkesetisk praxis och organiserade aktiviteter som syftar till att ge medarbetarna möjlighet att reflektera över sin praktik.

Boken vänder sig till studenter och lärare vid vårdutbildningar, till yrkesverksamma inom vård, social omsorg och socialt arbete samt till alla som är intresserade av etiska förhållningssätt i dessa verksamheter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Etikens dialog : dialogens etik
  2. +
  3. Myten om det normala : att läka trauma och sjukdom i en toxisk kultur

De som köpt den här boken har ofta också köpt Myten om det normala : att läka trauma och sjuk... av Gabor Maté, Daniel Maté (inbunden).

Köp båda 2 för 586 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gunilla Silfverberg