Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
444
Utgivningsdatum
2018-08-15
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Ader, Weronica (förf.) / Ededal, Ingvar (förf.) / Ededal, Ingvar (förf.) / Ededal, Ingvar (förf.) / Hedenborg, Susanna (förf.) / Hedenborg, Susanna (förf.) / Hedenborg, Susanna (förf.)
Dimensioner
235 x 210 x 25 mm
Vikt
1207 g
SAB
K
ISBN
9789144126470

Historia 1b 100p - Elevpaket - Digitalt + Tryckt - Den lilla människan och de stora sammanhangen 100p

Häftad,  Svenska, 2018-08-15
615
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Här rustas eleverna för högskolestudier, bl.a. genom att historiska metoder och processer problematiseras och de får möta mer utmanande uppgifter.

Konkret och tillgängligt presenteras såväl de stora dragen i historien som de inflytelserikas och de vanliga människornas historia. Läromedlet har tydliga epokindelningar, en kronologiskt ordnad text och är skriven i en berättande stil med ett elevnära tilltal. Tyngdpunkten ligger på modern historia.

Läromedlet sätter stort fokus på förändringsprocesser som demokratisering, industrialisering och kolonialisering och ger exempel på både bruk och missbruk av historien.

De källkritiska uppgifterna ger eleverna rikligt med möjligheter att träna sitt källkritiska tänkande på autentiska texter och bilder.

Det finns unika kapitel om Afrika, Asien och Latinamerika som är särskilt angelägna för elever med anknytning till dessa kontinenter.

NY UPPLAGA
Den nya upplagan har uppdaterats och kapitlet om 2000-talets första decennier och framtiden har helt skrivits om. Dessutom har läromedlet kompletterats med nya interaktiva uppgifter där eleverna kan träna sin förståelse av ämnesspecifika begrepp och arbeta mer med kronologin.

OCKSÅ FÖR HISTORIA 1a2
Historia 1b - den lilla människan och de stora sammanhangen är främst avsett för de högskoleförberedande programmen, men kan även användas för yrkesprogrammens kurs Historia 1a2 - kapitel, avsnitt och övningar som kompletterar kursen 1a1 är märkta med en särskild symbol.

ELEVPAKETET - TRYCKT BOK, DIGITALT LÄROMEDEL OCH TRYCKT ARBETSHÄFTE
Elevpaketet består av en tryckt bok, ett digitalt läromedel och ett tryckt arbetshäfte där eleven bl.a. kan arbeta med sin och familjens egen historia.

DET DIGITALA LÄROMEDLET
Den interaktiva elevboken är inläst med autentiskt tal och textföljning. För elever med läs- och skrivsvårigheter är detta ett värdefullt hjälpmedel, liksom för elever med andra modersmål än svenska.

Faktafördjupningar, digital ämnesordlista som gör att eleverna enkelt kan få centrala begrepp förklarade varhelst de är i läromedlet, kapitelsammanfattningar som miniföreläsningar, källkritiska uppgifter kring autentiska texter och bilder gör det möjligt för eleverna att arbeta självständigt och flexibelt.
* Interaktiv version av boken, inläst med autentiskt tal och textföljning
* Faktafördjupningar *
* Digital ämnesordlista
* Kapitelsammanfattningar som miniföreläsningar
* Interaktiva och källkritiska uppgifter

Det digitala läromedlet kan användas på dator, surfplatta och i till stor del i mobil.

I det digitala läromedlet kan eleverna söka i innehållet. De kan också göra egna anteckningar och markera viktiga stycken i texten. Anteckningarna sparas automatiskt och kan enkelt samlas ihop och skrivas ut...
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Historia 1b 100p - Elevpaket - Digitalt + Tryckt - Den lilla människan och de stora sammanhangen 100p
  2. +
  3. Landtmannabyggnader : hufvudsakligen för mindre jordbruk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Landtmannabyggnader : hufvudsakligen för mindre... av Charles Emil Löfvenskiöld (inbunden).

Köp båda 2 för 1134 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »