Genus och professioner (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
248
Utgivningsdatum
2021-01-27
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Koch Svedberg, Gion (förf.) / Kullberg, Christian (förf.) / Liedgren, Pernilla (förf.) / Lundsten, Elin (förf.) / Mulinari, Paula (förf.) / Persson, Alma (förf.) / Persson, Magnus (förf.) / Peters, Anne-Kathrin (förf.) / Selberg, Rebecca (förf.) / Svedberg, Erika (förf.) / Wieslander, Malin (förf.)
SAB
Ohja,Ohaf
ISBN
9789144126548
Genus och professioner (häftad)

Genus och professioner

Häftad Svenska, 2021-01-27
368
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Den här boken handlar om professioners villkor och möjligheter i arbetslivet ur ett genusperspektiv. Den har en bred ansats och tar upp både klassiska professioner, välfärdsprofessioner och preprofessioner utifrån olika könsrelaterade aspekter. Författarna tar upp hur synen på professioner och professionellt arbete förändras över tid och påverkas av könsrelaterade föreställningar. Vidare behandlas hur föreställningar om kvinnligt och manligt reproduceras i utbildning och arbetsliv, hur de skapar ojämställda arbetsvillkor och begränsar yrkesutövares karriärmöjligheter. Men boken visar också på hur yrkesgrupper gör motstånd mot maktordningar mellan professioner och hur de försvarar vad de uppfattar som den egna professionens kärna och som värdefullt i deras yrkesutövning gentemot andras könsrelaterade förväntningar.

Boken vänder sig till studenter vid universitet och högskolor och till olika professioner i arbetslivet, men även till professions- och genusforskare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Genus och professioner
 2. +
 3. Lojalitetskonflikter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lojalitetskonflikter av Markus Arvidson, Jonas Axelsson (häftad).

Köp båda 2 för 747 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Normkritiska perspektiv - i skolans likabehandlingsarbete

  Elisabeth Elmeroth, Lotta Eek-Karlsson, Maria Hedlin, Mattias Lundin, Ann-Christin Torpsten

  Den grundläggande principen för gemenskap i skola och samhälle uttrycks ofta med frasen "människors lika värde". Men principer och verklighet talar inte alltid samma språk. I syfte att bejaka likavärdesprincipen har diskriminerings-lagen...

 • Jämställdhet - en del av skolans värdegrund

  Maria Hedlin

  Jämställdhet - en del av skolans värdegrund ger läsaren grundläggande kunskaper om hur man professionellt förhåller sig till skolans jämställdhetsmål för att på ett aktivt och medvetet sätt främja elevers lika rätt och valmöjligheter. Läs mer Jäms...