Smärta i klinisk praxis (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
392
Utgivningsdatum
2019-08-15
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Hysing, Eva-Britt (förf.) / Jackmann, Sven (förf.) / Karlsten, Rolf (förf.) / Katila, Lenka (förf.) / Lindfors, Erik (förf.) / Miclescu, Adriana (förf.) / Peterson, Magnus (förf.) / Stehlik, Romana (förf.) / Wåhlstedt, Anders (förf.) / Åsenlöf, Pernilla (förf.) / Rhodin, Annica (red.)
Dimensioner
224 x 156 x 21 mm
Vikt
562 g
ISBN
9789144126982

Smärta i klinisk praxis

Häftad,  Svenska, 2019-08-15
437
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Smärta är ett av de vanligaste symtomen inom sjukvården och många patienter lider av otillräckligt behandlad smärta. Smärtpatienter finns inom alla kliniska specialiteter, inom alla åldersgrupper och inom alla delar av samhället. Denna handbok ger god kunskap om smärtans diagnostik och hur olika smärttillstånd ska behandlas. Fokus ligger på smärtan som eget fenomen och framför allt på den komplicerade akuta och långvariga smärtan.

Smärta i klinisk praxis är en handbok som bland annat beskriver tyst kunskap om smärta, bemötande, smärtans fysiologi, smärtanalys och olika behandlingsalternativ. Boken innehåller även ingående kapitel om behandling av akut och långvarig smärta samt smärta i olika lokalisationer liksom generell smärta.

I den andra upplagan finns nya kapitel om sömnstörningar vid smärta, smärta och beroende, långvarig postoperativ smärta och ett utökat kapitel om huvudvärk med tillägg om odontologiska aspekter. Vidare finns uppdatering om den senaste smärtforskningen, nya behandlingsmodeller, utökad text om somatisering, funktionella och ovanliga psykopatologiska smärttillstånd. Detta bör ytterligare bidra till ökad kunskap om smärta och smärtbehandling.

Boken är i första hand avsedd för läkarstudenter, AT-läkare, allmänläkare och sjuksköterskor. Den kan även vara till stor nytta för läkare inom andra medicinska specialiteter, fysioterapeuter, psykologer, kuratorer och arbetsterapeuter som kommer i kontakt med smärtpatienter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Smärta i klinisk praxis
 2. +
 3. Att arbeta med affektfobiterapi - En fokuserad psykodynamisk och integrativ metod

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att arbeta med affektfobiterapi - En fokuserad ... av Jenny Svebeck (häftad).

Köp båda 2 för 773 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • God natt! : om små och stora barns sömn

  Kristoffer Bothelius, Liv Svirsky

  Vi människor sover upp till en tredjedel av våra liv! För barn är sömnen extra viktig och föremål för mycket tankar och oro hos föräldrar, särskilt under de första åren. God natt!...

 • God natt!

  Kristoffer Bothelius, Liv Svirsky

  Från småbarnsårens trötta nätter med ungar som har svårt att somna, till tonårstidens omvända dygnsrytm God Natt! är den enda bok om sömn en förälder behöver från vaggan till studenten. Barns- och ungdomars normala sömn och de vanligaste sömnstörn...