Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
342
Utgivningsdatum
2020-08-11
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Haikola, Lars (förf.) / Jensen, Tommy (förf.) / Jonsson, Anna (förf.) / Klintman, Mikael (förf.) / Lindgren, Monica (förf.) / Löfstedt, Christer (förf.) / Packendorff, Johann (förf.) / Pallas, Josef (förf.) / Pihl, Håkan (förf.) / Svensson, Peter (förf.) / Tengblad, Stefan (förf.) / Wedlin, Linda (f
SAB
Ep
ISBN
9789144127064
Ledning och (sned-)styrning i högskolan (häftad)

Ledning och (sned-)styrning i högskolan

Häftad Svenska, 2020-08-11
436
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Högskolor och universitet har under senare decennier expanderat kraftigt - och med det tilltagande lednings- och styrformer. Dessa former präglas alltmer av en myndighetslogik som riskerar att kollidera med och att tränga undan en god kärnverksamhet , det vill säga bra utbildning och forskning. Allt oftare görs prioriteringar med fokus på att arbetet formellt ska gå rätt till, konflikter undvikas och att det utåt ska se bra ut.

Vad innebär då denna utveckling och vad blir konsekvenserna för kärnverksamheterna - forskning och utbildning? I antologin Ledning och snedstyrning i högskolan diskuteras detta av ett antal forskare och lärare - många med egna erfarenheter av att arbeta som rektor, prefekt, studierektor eller forskningsledare. Författarna skildrar vilka utmaningar lärosäten i dag brottas med och som olika lednings- och styrformer inte alltid kommer tillrätta med utan snarare skapar eller förstärker.

Förhoppningen är att boken ska bidra till en bättre organisering av universitet och högskola samt ge inspiration och ideer om hur kärnverksamheten kan utvecklas på ett sätt som vidmakthåller dess professionella integritet och oberoende gentemot floskler, byråkratisk styrning och dumheter i allmänhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ledning och (sned-)styrning i högskolan
  2. +
  3. Check, check, check : skolinspektionen och granskandets vedermödor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Check, check, check : skolinspektionen och gran... av Mats Alvesson, Maria Strannegård (häftad).

Köp båda 2 för 806 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna