Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2019-01-02
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
330 g
SAB
Eaaca
ISBN
9789144127583
Literacy - - i familj, förskola och skola (häftad)

Literacy - - i familj, förskola och skola

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2019-01-02
373
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I den här boken låter författaren Carina Fast oss följa sju barn, från deras fjärde till sjunde levnadsår. Barnen växer upp i olika sociala, kulturella och religiösa miljöer. Vi får följa dem i deras hem och vidare till förskola och skola. Författaren beskriver de textvärldar, inte minst från populärkultur och nya medier, som barnen kommer i kontakt med och själva praktiserar. Carina Fast betonar hur viktigt det är att förskola och skola tar vara på och bygger vidare på barnens egna erfarenheter och kunskaper om texter, läsande och skrivande för att skapa en kontinuitet i barnens lärande.
I denna andra upplaga av boken får vi i ett helt nyskrivet kapitel återknyta bekantskapen med "barnen". De är nu 18-19 år och i färd med att lämna skolan och träda ut i samhället. Hur ser de på sina liv? Vad har format dem? De berättar om uppväxt med familj och kamrater. Men också om bostadsområden, skola och literacyutveckling. Och inte minst, om hur de ser på sin framtid.
Boken vänder sig främst till blivande och verksamma lärare i förskola och grundskolans tidigare år men också till forskare med intresse för barns och ungas uppväxt och levnadsvillkor.
Andra upplagan
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Literacy - - i familj, förskola och skola
  2. +
  3. Hur barn lär sig läsa och skriva

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hur barn lär sig läsa och skriva av Caroline Liberg (häftad).

Köp båda 2 för 694 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »