Om normer (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
167
Utgivningsdatum
2018-08-06
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 10 mm
Vikt
252 g
SAB
Oe:oa
ISBN
9789144127651

Om normer

Häftad,  Svenska, 2018-08-06
235
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hur vet vi vad som är rätt och fel i en situation? Och hur avgör vi hur vi ska handla? Lagar är tydligt nedskrivna och det finns föreskrivna sanktioner om man bryter mot lagen. Men så tydligt är inte vårt samhälle. När vi är laglydiga utan att känna till lagen följer vi egentligen normer. Vårt handlande styrs sällan enbart av lagar och regler utan av dessa, oskrivna och osynliga, normer.

Normer och rättsregler hänger ihop. I den här boken analyseras och diskuteras samhällets och rättssystemets normer. Författarna ger en övergripande bild av vad normer är, hur de definieras, deras tillkomst och uppbyggnad samt olika typer av normer. De reflekterar även över normers betydelse i samhället - vilka funktioner de har och varför vi följer normer. Om normer är en uppföljning och fördjupning av Om rättssociologi. Boken är särskild framtagen för grundutbildningen i rättssociologi, men kan med fördel användas även på utbildningar i juridik, sociologi, socialt arbete och kriminologi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Om normer
  2. +
  3. Nya sociallagarna : Med kommentarer i lydelsen den 1 januari 2024

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nya sociallagarna : Med kommentarer i lydelsen ... av Lars Lundgren, Per-Anders Sunesson (häftad).

Köp båda 2 för 928 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna