Matematik och övningar för mikroekonomi (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
246
Utgivningsdatum
2019-06-28
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Salas, Osvaldo (förf.)
Dimensioner
225 x 160 x 15 mm
Vikt
364 g
SAB
Qaa
ISBN
9789144127675
Matematik och övningar för mikroekonomi (häftad)

Matematik och övningar för mikroekonomi

Häftad,  Svenska, 2019-06-28
323
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Louise Holm är ekonomie doktor i nationalekonomi från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Hon är universitetslektor vid Förvaltningshögskolan, Göteborgs universitet, och har omfattande undervisningserfarenhet

i matematik och nationalekonomi. År 2009 belönades hon med Haga studentkårs pedagogiska pris och 2011 samt 2013 med Göta studentkårs pedagogiska pris.

Osvaldo Salas är ekonomie doktor i nationalekonomi och docent vid Förvaltningshögskolan, Göteborgs universitet. Han har lång erfarenhet inom ämnet och belönades 2005 med Ekonomihögskolans pedagogiska pris vid Växjö universitet. År 2010 nominerades han till Haga studentkårs pedagogiska pris vid Förvaltningshögskolan, Göteborgs universitet.

Matematik och övningar för mikroekonomi

Hur ritar man efterfrågekurvan? Hur hittar man jämvikten på en marknad? Hur löser man ut företagets vinstmaximeringsvillkor? Svaren på dessa frågor och många andra frågor finns i den här boken. Den innehåller dels grundläggande matematik, dels ett stort antal övningsuppgifter i mikroekonomi med utförliga lösningar.

Läsaren ges i denna bok först en introduktion till den matematik som används som verktyg för tillämpningar inom mikroekonomi. Denna del förutsätter väldigt få förkunskaper, så den kan läsas av studenter som inte har läst matematik sedan en tid tillbaka och vill friska upp sina kunskaper inom ämnet. Matematikdelen visar även hur man använder matematik för att beskriva ekonomisk teori och lösa teoretiska problem inom nationalekonomi.

Boken vänder sig till studerande på grundläggande kurser i nationalekonomi vid högskola och universitet och är framtagen så att den ska kunna användas till de flesta huvudböcker i mikroekonomi på grundläggande nivå på både svenska och engelska. Eftersom många uppgifter har fullständiga lösningar fungerar boken även bra för de studenter som vill öva på egen hand.

Andra upplagan
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Matematik och övningar för mikroekonomi
 2. +
 3. Mikroekonomi : teori och tillämpningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mikroekonomi : teori och tillämpningar av Robert Lundmark (häftad).

Köp båda 2 för 1016 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Förstå nationalekonomi

  Louise Holm, Osvaldo Salas

  Varför ska du läsa nationalekonomi? Kanske tror du att det är ett mystiskt, förvirrande och tekniskt ämne. Bäst att låta bli. Nej, nationalekonomi är oftast enkelt och logiskt, och du kan förmodligen redan mycket eftersom ämnet handlar om dig och ...

 • Den katastrofala kraschen : vår resa från randen av avgrunden

  Louise Holm

  Boken är skriven till dig som vill hämta inspiration och livskraft. Den visar att ingenting är omöjligt, det är vår egen inställning som hjälper eller stjälper oss. Boken kan även användas som stöd och guidning för alla som hamnar i svåra situatio...