Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
120
Utgivningsdatum
2019-07-26
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
222 x 155 x 7 mm
Vikt
225 g
SAB
Eabg
ISBN
9789144127927

Läsa och samtala om skönlitteratur : med digitala verktyg

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2019-07-26
296
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Något händer med oss när vi i samtalet får sätta ord på våra egna tankar samtidigt som vi får lyssna på andra. Texten framträder, tankarna lyfter och vår förståelse ökar. Läsa och samtala om skönlitteratur - med digitala verktyg tar avstamp i styrdokument och forskning men är en praktisk handbok som med tydliga exempel beskriver hur lärare kan utveckla sin litteraturundervisning. Fyra olika samtalsmodeller presenteras: Chambers modell för boksamtal, Hem- och expertgrupper, Text och Tanke samt Sokratiska samtal. Till var och en av dem ges konkreta lektionsexempel och förslag på skönlitteratur att arbeta med. Till modellerna knyter författaren även digitala verktyg och resonerar om hur de kan användas för att skapa engagemang hos eleverna och utveckla deras förståelse av texterna.

Boken vänder sig främst till blivande och verksamma ämneslärare i svenska. Den är också av intresse för bibliotekarier och lärare i andra ämnen som arbetar med skönlitteratur i sin undervisning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Läsa och samtala om skönlitteratur : med digitala verktyg
  2. +
  3. Handbok i formativ bedömning : strategier och praktiska tekniker

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handbok i formativ bedömning : strategier och p... av Dylan Wiliam, Siobhan Leahy (häftad).

Köp båda 2 för 728 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »