Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
322
Utgivningsdatum
2019-11-27
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Illustratör/Fotograf
Jonny Hallberg, Jonny Hallberg
SAB
Vnab
ISBN
9789144128054
Introduktion till neurologisk rehabilitering (kartonnage)

Introduktion till neurologisk rehabilitering

Kartonnage Svenska, 2019-11-27
353
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Neurologiska sjukdomar utgör tillsammans med traumatiska skador på hjärna och ryggmärg en stor och heterogen grupp av tillstånd, som involverar ett flertal medicinska specialiteter. Rehabiliteringsmedicinsk intervention är nödvändig om tillståndet medför komplexa funktionsstörningar.

Denna bok är en introduktion och handledning i neurologisk rehabilitering. Bokens första, allmänna del beskriver grundläggande principer, rehabiliteringens processer i relation till sjukvården i övrigt och allmänt om metoder för intervention. I bokens andra del belyses specifika funktionsstörningar och komplikationer som inte är direkt diagnosbundna. I bokens avslutande del presenteras de vanligaste diagnoserna inom neurologisk rehabilitering och principerna för deras omhändertagande. Sammantaget ger boken en ökad insikt och förståelse i hur man i praktiken kan arbeta för att så långt som möjligt understödja patientens återerövrande av vilja, förmåga och funktion att kunna leva ett så aktivt och meningsfullt liv som möjligt efter svår skada eller sjukdom.

Neurologisk rehabilitering är värdefull inte enbart för blivande rehabiliteringsläkare, utan även för de många kollegor som arbetar med neurologiska tillstånd, exempelvis neurologer, neurokirurger, allmänläkare och geriatriker. Förhoppningen är även att patienter och närstående, liksom personer som arbetar i de myndigheter som berörs kan ha nytta av boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Introduktion till neurologisk rehabilitering
  2. +
  3. Rehabiliteringsmedicin : teori och praktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rehabiliteringsmedicin : teori och praktik av Jörgen Borg, Kristian Borg, Björn Gerdle, Katharina Stibrant Sunnerhagen (häftad).

Köp båda 2 för 945 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Symtom, diagnos, terapi

    Richard Levi, Jan Zetterström, Christer Olofsson

    En stor del av den akuta sjukvården handläggs utanför sjukhusen. Sjukvårdsupplysningen och distriktssköterskor hänvisar flertalet oklara och misstänkt allvarligare akutfall till hälsocentralen. Andra hänvisas till egenvård eller mer eller mindre a...