Partier och partisystem (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2019-08-12
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Demker, Marie (förf.) / Erlingsson, Gissur Ó (förf.) / Hinnfors, Jonas (förf.) / Karlsson, Martin (förf.) / Loxbo, Karl (förf.) / Lundberg, Erik (förf.) / Madestam, Jenny (förf.) / Nord, Lars (förf.) / Wide, Jessika (förf.) / Öhberg, Patrik (förf.) / Hagevi, Magnus (red.)
Dimensioner
223 x 155 x 17 mm
Vikt
444 g
SAB
Oc.06
ISBN
9789144128122
Partier och partisystem (häftad)

Partier och partisystem

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2019-08-12
410
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I en representativ demokrati spelar de politiska partierna en mycket viktig roll och partier och partisystem är ett centralt statsvetenskapligt forskningsområde. I denna breda antologi ges en heltäckande introduktion till studier om politiska partiers och partisystems utveckling och förändring i Sverige, i andra länder och på EU-nivå.

Här presenteras partiforskningens grundläggande teorier om sociala skiljelinjer, partisystem och partityper. Partierna som organisationer analyseras med särskilt fokus på partikultur, partiernas finansiering, partimedlemmar, interndemokrati och partiledare. Partierna vid makten analyseras genom utförliga beskrivningar av kampen om inflytande via valkampanjer, regerings bildning, partipolitikers karriärer och europeisk politik. Även så kallade utmanarpartier, som lokala partier och radikala högerpopulistpartier, granskas utförligt. Författarna är alla forskare som här skriver inom sina expertområden. De redogör på ett pedagogiskt sätt för forskningsfronten om politiska partier. Partier och partisystem vänder sig i första hand till studenter inom svensk och jämförande politik men är aktuell för alla statsvetare som intresserar sig för frågor om de politiska partiernas roll i den representativa demokratin. Denna andra upplaga är reviderad och aktualiserad.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Partier och partisystem
  2. +
  3. Sveriges politiska system

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sveriges politiska system av Ylva Norén Bretzer (häftad).

Köp båda 2 för 839 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Partier och partisystem. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Kursbok

    Kursbok i statsvetenskap som rätt bra tar upp hur partier och partisystem uppkommit och är uppbyggt. Är rätt innehållsrik och tar med många aspekter utan att vara särskilt subjektiv.

Visa alla 1 recensioner