Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
260
Utgivningsdatum
2019-03-28
Upplaga
18
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
235 x 165 x 14 mm
Vikt
380 g
SAB
Oeaae-c
ISBN
9789144128597
Den svenska marknadsföringslagstiftningen (häftad)

Den svenska marknadsföringslagstiftningen

Häftad Svenska, 2019-03-28
374
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Svensk marknadsföringslagstiftning bildar ett rikt förgrenat nät av regler som syftar till en effektiv och tillbörlig konkurrens mellan företag samt ett rimligt skydd för konsumenterna. I denna artonde upplaga av Den svenska marknadsförings lagstiftningen behandlas marknadsföringslagen och dess prak tiska tillämpning, inom såväl traditionella medier som på internet och i sociala medier. Den EU-harmoniserade marknadsföringslagen tillhör de centrala delarna av det hithörande rättssystemet, tillsammans med konkurrenslagen och produktsäkerhetslagen. Även den köprättsliga lagstiftningen, spellagen, lagen om namn och bild i reklam samt reglerna angående mutbrott behandlas utförligt. Vidare beskrivs grundligt näringslivets egenåtgärder i form av etiska normer för marknadsföring genom Reklamombudsmannen. Därutöver framställs domstolsorganisationen med Patent- och marknadsdomstolen (inom Stockholms tingsrätt), vars beslut kan överklagas till Patent- och marknads överdomstolen (inom Svea hovrätt).

Den svenska marknadsföringslagstiftningen är lämplig för kurser i marknadsföring och introducerande kurser i juridik. Den är även värdefull i det dagliga arbetet på marknadsavdelningar och hos reklam- och medieföretag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den svenska marknadsföringslagstiftningen
  2. +
  3. Process- och straffrätt för juridisk översiktskurs

De som köpt den här boken har ofta också köpt Process- och straffrätt för juridisk översiktskurs av Lars Heuman (häftad).

Köp båda 2 för 585 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Carl Anders Svensson