Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
186
Utgivningsdatum
2019-03-15
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Haglund, Anders (förf.) / Tagesson, Torbjörn (förf.) / Tagesson, Torbjörn (förf.) / Tagesson, Torbjörn (förf.)
Dimensioner
225 x 157 x 10 mm
Vikt
274 g
ISBN
9789144128726
Kommunal bokförings- och redovisningslag - Kommentarer och tolkning (häftad)

Kommunal bokförings- och redovisningslag - Kommentarer och tolkning

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2019-03-15
319
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Riksdagen har beslutat om en ny kommunal bokförings- och redovisningslag som ska gälla från och med 2019 och som ersätter tidigare redovisningslag från 1997. Den nya lagen bygger i hög grad på den tidigare lagstiftningen. De huvudsakliga förändringarna som gjorts i lagen är att stora delar av Rådet för kommunal redovisnings normgivning har byggts in i lagen. Strukturen har också förändrats i syfte att, i ännu högre grad, likna motsvarande lagstiftning för privat sektor.

Kommunal bokförings- och redovisningslag ger en samlad och lättillgänglig beskrivning av den nya lagen genom att samtliga bestämmelser i lagen kommenteras. I kommentarerna görs också utblickar till angränsande lagstiftning, praxis och normer. Boken är ett hjälpmedel i det praktiska redovisningsarbetet - en vägledning helt enkelt. I första hand vänder den sig till praktiker, det vill säga redovisare i kommuner, landsting/regioner, kommunalförbund och revisorer. Den vänder sig också till studerande vid universitet och högskolor, där boken utgör ett viktigt bidrag till redovisningsutbildningarna. Kommunal bokförings- och redovisningslag - kommentarer och tolkning ersätter boken Kommunal redovisningslag - beskrivning och tolkning som, sedan 1997, utkommit i sju upplagor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kommunal bokförings- och redovisningslag - Kommentarer och tolkning
  2. +
  3. Redovisning och bokföring : med utgångspunkt i BAS-planen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Redovisning och bokföring : med utgångspunkt i ... av Eva Hedenström, Hans Malmquist (häftad).

Köp båda 2 för 628 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna