Låt språket bära - genrepedagogik i praktiken (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2019-05-07
Upplaga
5
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Sandell Ring, Anniqa (förf.)
Dimensioner
240 x 170 x 15 mm
Vikt
487 g
ISBN
9789144128894
Låt språket bära - genrepedagogik i praktiken (häftad)

Låt språket bära - genrepedagogik i praktiken

(2 röster)
Häftad, Svenska, 2019-05-07
433
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I den nya samlade läroplanen, Lgr 11, ställs höga krav på genrekompetens i alla ämnen. Den här boken stödjer lärare i arbetet med genrer och bearbetning av text i alla ämnen samt fyller lärares behov av fördjupning i genrepedagogiken. Författarna beskriver hur man i den tydliga modell som genrepedagogiken bygger på stöttar alla elever i att kunna förstå språk och ämne via lek, samtal och interaktiva övningar. I centrum står såväl den funktionella grammatikens perspektiv på språk och lärande som lärarens arbete med att stötta eleverna i att förstå hur text skapas och byggs upp. Olika genrer lyfts fram genom beskrivningar av klassrumssituationer. Strukturer och språkliga drag som är viktiga att fästa fokus på i olika genrer diskuteras, liksom hur lärare kan gå tillväga för att bygga upp ett metaspråk i klassrummet, ett språk för att tala om språk. I boken ges även exempel på bedömning som en naturlig del av skolarbetet, och författarna resonerar kring hur elevers lärande kan gynnas genom samarbete mellan lärare med olika språk- och kulturkompetens.

I denna femte upplaga har det tillhörande digitala materialet lagts på bokens webbplats, som man når via en kod på omslagets insida.
Låt språket bära vänder sig främst till lärare i årskurs 1-6 men innehållet kan lätt anpassas till de senare årskurserna i grundskolan. Denna titel har tidigare givits ut av Hallgren & Fallgren men ingår numera i Studentlitteraturs sortiment.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Låt språket bära - genrepedagogik i praktiken
  2. +
  3. Pedagogisk kommunikation i svenska som andraspråk - Språk, texter och samtal

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pedagogisk kommunikation i svenska som andraspr... av Robert Walldén (häftad).

Köp båda 2 för 757 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna