Organisationsförändringar och förändringsledarskap (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2019-03-11
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
230 x 160 x 20 mm
Vikt
453 g
SAB
Oaba,Qbfbc
ISBN
9789144129273

Organisationsförändringar och förändringsledarskap

Häftad,  Svenska, 2019-03-11
452
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Författaren visar i denna bok att förändring är ett generellt fenomen, och sker på många olika sätt och kan ha vitt skilda orsaker och drivkrafter. Boken bidrar också till att utveckla en konstruktiv teori om planerad organisationsförändring.
Den består av två huvuddelar. Första delen behandlar frågan hur det är möjligt för organisationer att aktivt förändra sig för att kunna möta nya utmaningar som de ställs inför. Författaren presenterar en analysmodell som baserar sig på fyra element: drivkrafter, förändringens innehåll och omfattning, förändringsprocessen och förändringskontexten.
Andra delen behandlar hur organisationer kan genomföra en planerad förändring. Betoningen ligger på hur de som är ansvariga för att genomföra förändringen - förändringsaktörerna - kan utnyttja olika förändringsstrategier, och hur man kan styra planerade förändringsprocesser. Författaren visar att olika förändringsstrategier och olika sätt att leda förändringen kan vara lika effektiva, men i skilda situationer.
Framställningen bygger på ett tvärvetenskapligt perspektiv och grundar sig på forskning från såväl psykologi och sociologi som statsvetenskap och ekonomi. Det omfattande källmaterialet gör att boken också lämpar sig väl för dem som vill fördjupa sig ytterligare i ämnet förändring inom organisationer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Organisationsförändringar och förändringsledarskap
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 701 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Dag Ingvar Jacobsen