Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
134
Utgivningsdatum
2019-08-12
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 160 x 10 mm
Vikt
210 g
SAB
Oe
ISBN
9789144129716
Hatbrott? - En introduktion (häftad)

Hatbrott? - En introduktion

Häftad Svenska, 2019-08-12
302
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Hatbrott är ett begrepp som används flitigt såväl i media som inom rättsväsendet och akademin. Ämnet är lika aktuellt i dag som för två år sedan, när denna bok först kom ut. Men vad är egentligen ett hatbrott? Vilka hatbrott begås, anmäls och syns?
Hatbrott är ett komplext och tvärvetenskapligt fält. I denna introducerande bok diskuteras och analyseras frågor kopplade till begreppet, primärt ur ett brottsofferperspektiv. I Hatbrott? ges en förståelse för den rättsliga aspekten: Vilken lagstiftning finns på området? Vilka rättigheter ger den till de utsatta och vilka svårigheter följer när lagstiftningen ska tillämpas av polis, åklagare och domstolar? Utifrån ett kriminologiskt perspektiv diskuteras vad som avses med utsatthet för hatbrott: Hur beskrivs brotten och aktörerna? Hur mäter vi förekomsten? Hur skadar brottslig heten och utsattheten? Här beskrivs den inriktning inom hatbrotts forskningen där fokus ligger på de utsatta.
Denna omarbetade upplaga är uppdaterad för att följa utveck lingen inom lagstiftning och forskning. I ett helt nytt kapitel förenas de båda delarna juridik och kriminologi genom en fördjupning ur ett brotts utredningsperspektiv. Med hjälp av en fallbeskrivning presenteras hur polisen arbetar med utredning av hatbrott, från den första kontakten med den som upplever sig vara utsatt för ett brott och vidare genom hela rättskedjan.
Hatbrott? En introduktion vänder sig i första hand till studenter inom kriminologi, juridik och till polisutbildningen, men passar även för kurser inom socialt arbete.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hatbrott? - En introduktion
  2. +
  3. Brottsoffer : rättsliga perspektiv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Brottsoffer : rättsliga perspektiv av Görel Granström, Ruth Mannelqvist, Therese Enarsson, Fanny Holm, Lena Landström (häftad).

Köp båda 2 för 633 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna