Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
262
Utgivningsdatum
2020-03-23
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Bajor, Antal (förf.) / Benno, Peter (förf.) / Björkman, Ida (förf.) / Brummer, Robert (förf.) / d'Amato, Mauro (förf.) / Dlugosz, Aldona (förf.) / Ek, Malin (förf.) / Elsenbruch-Harnish, Sigrid (förf.) / Olsen Faresjö, Åshild (förf.) / Flood, Cornelia (förf.) / Flood, Lars (förf.) / Haas, Stephan (f
Dimensioner
223 x 155 x 15 mm
Vikt
387 g
SAB
Vej
ISBN
9789144130132

IBS : irritabel tarm

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2020-03-23
390
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Irritabel tarm (IBS) är den vanligaste orsaken till att patienter med mag-tarmsymtom söker sjukvård. IBS definieras utifrån sina symtom och saknar objektivt mätbara kriterier. Kunskapen om orsaker, utredning och behandling är minst sagt ofullständig. Konsekvensen har blivit att patienter känner sig oförstådda, ifrågasatta och lämnade utan hjälp.

Det här är en multiprofessionell lärobok där experter inom alla delar av vården samt patientorganisationen Stolta Magar har bidragit med sina respektive specialkunskaper. Boken består av de fyra delarna Epidemiologi och patologi, Diagnostik och behandling, Differentialdiagnoser till IBS samt Leva med IBS.

Boken riktar sig till alla som kommer i kontakt med patienter som har IBS. Det uttalade syftet med boken är att öka kunskapen om IBS i vården så att patienterna ska få den hjälp som finns.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. IBS : irritabel tarm
 2. +
 3. Bli dig själv igen : hur du trappar ner och blir fri från antidepressiva mediciner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bli dig själv igen : hur du trappar ner och bli... av Mats Billmark (inbunden).

Köp båda 2 för 619 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Gastroenterologi och hepatologi

  Greger Lindberg, Henry Nyhlin

  En fullständig lärobok i gastroenterologi och hepatologi som riktar sig direkt till läkarutbildningen har hittills saknats. Efter en genomgång av samtliga lärosätens kursinnehåll och lärandemål har vi sammanställt en aktuell kunskapskälla i samarb...

 • Artificial Intelligence in Medicine

  Werner Horn, Yuval Shahar, Greger Lindberg, Steen Andreassen, Jeremy Wyatt