Enkäten i praktiken : en handbok i enkätmetodik / (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2019-08-22
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
Illustratör/Fotograf
Jonas Axelson, Jonas Axelson
Dimensioner
225 x 155 x 11 mm
Vikt
340 g
SAB
Oi:dd
ISBN
9789144131443

Enkäten i praktiken : en handbok i enkätmetodik /

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2019-08-22
336
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En bra enkätundersökning är ingen självklarhet. För att göra en sådan krävs god metodologisk kunskap samtidigt som många praktiska moment ska gås igenom. Den här boken diskuterar enkätprocessens olika delar inklusive hur insamlade data bearbetas. Många praktiska tips ges kring hur en enkätundersökning kan genomföras.

I boken beskrivs förarbetet till enkäten, hur frågorna konstrueras, hur ett följebrev skrivs och hur kvaliteten i frågorna hanteras. Dessutom berörs viktiga frågor som motivationens betydelse för ett bra deltagande, svarandets psykologi, kvalitetsutveckling av frågor genom kognitiva intervjuer samt hur svarsfrekvensen ska kunna ökas utan att svarskvaliteten försämras.

Nytt i denna fjärde upplaga av Enkäten i praktiken är, förutom en aktualisering av texten generellt, konsekvenserna av den EU-gemensamma dataskyddsförordningen (GDPR), den nya hanteringen av etikfrågor vid forskning, webbenkäternas intåg och förändrat sätt att tänka kring väletablerade enkätfrågor, som till exempel om kön.

Trots det svåra ämnet är boken skriven på ett lättbegripligt sätt med många exempel. Den ger ett koncentrat av den kunskap som finns inom enkätområdet. Målgrupperna är universitets- och högskolestuderande med kurser i enkätmetodik samt praktiskt verksamma som själva ska genomföra en enkätundersökning och vill använda boken som handbok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Enkäten i praktiken : en handbok i enkätmetodik /
  2. +
  3. Förgör de falska gudarna : Palmyra och kriget mot kulturarvet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förgör de falska gudarna : Palmyra och kriget m... av Jesper Huor, Anders Rydell (inbunden).

Köp båda 2 för 586 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Enkäten i praktiken : en handbok i enkätmetodik /. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Riktigt bra bok
    Haidar Al Abed (Helsingborg), 17 april 2020

    Själv är jag inte förtjust i statistik och enkäter men när man behöver göra det är denna bok perfekt för enkäter. Förklarar tydligt fördelar och nackdelar med olika frågekonstruktioner och författaren förklarar på ett enkelt sätt att den vanliga svensson förstår.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Göran Ejlertsson