Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2019-11-13
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
ISBN
9789144131689
Konceptualisering i kognitiv beteendeterapi - Att begripliggöra människor i rummet och situationen samt utifrån deras personli (häftad)

Konceptualisering i kognitiv beteendeterapi - Att begripliggöra människor i rummet och situationen samt utifrån deras personli

(1 röst)
Häftad Svenska, 2019-11-13
418
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Inom kognitiv beteendeterapi, liksom inom andra terapitraditioner, behöver psykoterapeuten förstå den person som söker hjälp. Konceptualisering är det kanske viktigaste redskapet för att forma en sådan förståelse. Med hjälp av konceptualiseringen går det att begripliggöra händelser, reaktioner, handlingar samt konsekvenser, predicera skeenden, planera för kommande behandling samt förutse och hantera möjliga hinder.

I den här boken beskrivs några av de mest spridda modellerna för konceptualisering inom kognitiv beteendeterapeutisk tradition. Modellerna presenteras var för sig men ställs också i relation till varandra, inom ramen för ett integrerande synsätt.

Konceptualisering leder behandlaren rakt in till kärnan i det psykoterapeutiska arbetet. Den gör det möjligt att förstå både det som fungerar i terapin och varför det fungerar, liksom det som inte fungerar och varför det inte fungerar.

Konceptualisering i kognitiv beteendeterapi vänder sig till studerande under utbildning till människovårdande yrken, liksom till redan yrkesverksamma inom detta område, främst psykologer, psykoterapeuter, psykiatriker och psykoterapihandledare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Konceptualisering i kognitiv beteendeterapi - Att begripliggöra människor i rummet och situationen samt utifrån deras personli
  2. +
  3. Känslor och psykoterapi : Från forskning till behandling

De som köpt den här boken har ofta också köpt Känslor och psykoterapi : Från forskning till b... av Stefan G Hofmann (inbunden).

Köp båda 2 för 832 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bengt Eriksson