Finansiell reglering och tillsyn (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
315
Utgivningsdatum
2019-10-29
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Blåvarg, Martin (förf.) / Breman, Anna (förf.) / Bäckström, Hans (förf.) / Elliot, Viktor (förf.) / Francke, Lennart (förf.) / Hedqvist, Jan (förf.) / Jacobsson, Torbjörn (förf.) / Johansson, Leif (förf.) / Kahn, Cecilia (förf.) / Marquardt, Rolf (förf.) / Marton, Jan (förf.) / Nordström, Bengt (för
SAB
Qaf
ISBN
9789144131757

Finansiell reglering och tillsyn

Häftad,  Svenska, 2019-10-29

Slutsåld

Finansiella företag, såsom banker och försäkringsbolag, måste leva upp till omfattande krav på sin verksamhet. Det handlar om komplexa och detaljerade regelverk, samt kontroll av denna regelefterlevnad genom myndighetstillsyn. Boken belyser och diskuterar utvecklingen när det gäller regleringen av och tillsynen över finansiella företag inom EU och Sverige, inte minst efter den globala finanskrisen 2007-2009.
Finansiell reglering och tillsyn samlar en rad ekonomiska, juridiska och historiska texter om olika reglerings- och tillsynsfrågor. Samtliga av bokens författare är verksamma inom områden som på olika sätt berör regelverk, regelefterlevnad, redovisning och övervakning av finansiella företag. De är både praktiker och forskare, vilket gör att läsaren får ta del av såväl teoretiska perspektiv som praktiska erfarenheter. Boken illustrerar den bredd av frågeställningar som ryms inom området och ger samtidigt en fördjupad förståelse för de olika utmaningar som boken lyfter.

Boken riktar sig främst till yrkesverksamma ekonomer och jurister i framför allt bank- och försäkringssektorn, samt till forskare, akademiker och studenter med intresse för de här frågorna. Författarnas förhoppning är att innehållet kan bidra dels till ökad kunskap om dagens läge och hur vi hamnat där vi är nu, dels till en diskussion om framtidens finansiella reglering och tillsyn.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »