Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
203
Utgivningsdatum
2020-06-05
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Okc-c
ISBN
9789144131955
Socialförsäkring och arbetslöshetsförsäkring : en introduktion till viktiga delar av Sveriges välfärdssystem (häftad)

Socialförsäkring och arbetslöshetsförsäkring : en introduktion till viktiga delar av Sveriges välfärdssystem

Häftad, Svenska, 2020-06-05
341
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Socialförsäkringen är en central del i den utvecklade välfärdsstaten. Det är ett rättsområde som har utvecklats i takt med samhället och som också har använts för att forma det. Det har inneburit - och innebär fortfarande - att socialförsäkringen är ett rättsområde där politiken spelar en mycket stor roll. Detta leder i sin tur till att lagstiftningen ändras ganska ofta, även om grunddragen är beständiga.

Boken består av tre avdelningar. Avdelning I ger en introduktion till socialförsäkringsområdet som helhet och till de vanligaste förmånerna. Systematiskt följs upplägget av den mest centrala lagstiftningen - socialförsäkringsbalken. I avdelning II följer en introduktion till ett rättsområde som i Sverige inte ses som socialförsäkring men som behandlas så i många andra länder: arbetslöshetsförsäkringen och reglerna om arbetslöshetskassor. Slutligen tar boken i avdelning III upp dessa rättsområdens samverkan med den EU-rättsliga regleringen.

Boken vänder sig till alla som på ett översiktligt sätt vill få ett grepp om ett ganska oöverskådligt område. Främst riktar den sig till studenter vid juristprogrammen och utbildningar i socialt arbete.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Socialförsäkring och arbetslöshetsförsäkring : en introduktion till viktiga delar av Sveriges välfärdssystem
  2. +
  3. Skattelagstiftning 23:1 : lagar och andra författningar som de lyder den 1

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skattelagstiftning 23:1 : lagar och andra förfa... av Gunnar Rabe (häftad).

Köp båda 2 för 890 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Sekretess m.m. hos allmän förvaltningsdomstol ¿ En handbok

    Ulrika Geijer, Peder Liljeqvist, Göran Lundahl

    I denna handbok behandlas många frågor angående sekretess i förvaltningsdomstol. Tanken är att boken ska tillhandahålla snabba svar snarare än djupa analyser. Boken vänder sig till domstolsanställda och andra som kommer i kontakt med förvaltningsd...