Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
296
Utgivningsdatum
2019-08-21
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Choy, Saronji (förf.) / Gyllander Torkildsen, Lisbeth (förf.) / Lumsden Wass, Karin (förf.) / Mahon, Kathleen (förf.) / Nehez, Jaana (förf.) / Norlund, Anita (förf.) / Olin Almqvist, Anette (förf.) / Salo, Petri (förf.) / Strömberg, Marianne (förf.) / Tyrén, Lena (förf.) / Wärvik, Gun-Britt (förf.)
Dimensioner
225 x 160 x 20 mm
Vikt
466 g
SAB
Ea
ISBN
9789144132129

Att utveckla utbildningspraktiker - Analys, förståelse och förändring genom teorin om praktikarkitekturer

Häftad,  Svenska, 2019-08-21
390
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hur villkoras ungdomars och vuxnas lärande i olika utbildningssammanhang? Vilka olika omständigheter och förhållanden inverkar på det som sker i pedagogisk verksamhet? Hur möjliggörs och begränsas pedagogisk utveckling? Sådana frågor hör hemma i praktiknära forskning. Samtliga texter i denna bok utgår från en specifik inriktning i sådan forskning - teorin om praktikarkitekturer. Denna teoribildning hjälper oss att analysera och förstå utbildningspraktiker som en del av större, språkliga-kulturella, sociala-politiska och materiella-ekonomiska sammanhang. På så vis förklaras också vad som framstår som möjligt och rimligt att göra i en given situation: vad som sker i detta klassrum, varför förändringsinitiativ går i en viss riktning, eller varför vissa grupper av individer tenderar att exkluderas i ett visst utbildningssammanhang.

Boken riktar sig till studenter och forskare intresserade av praktik nära forskning och praktikteorier men kan också användas av lärare, rektorer och andra pedagogiskt verksamma, exempelvis i kompetensutveckling och för kvalitetsarbete.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att utveckla utbildningspraktiker - Analys, förståelse och förändring genom teorin om praktikarkitekturer
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 639 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »