Om rättssociologisk tillämpning (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
331
Utgivningsdatum
2020-01-16
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Bostan, Cansu (förf.) / Dahlstrand, Karl (förf.) / Friis, Eva (förf.) / Hydén, Håkan (förf.) / Joormann, Martin (förf.) / Leth-Espensen, Marie (förf.) / Lindbekk, Monika (förf.) / Michelson, Staffan (förf.) / Serrano, Nicolas (förf.) / Svenaeus, Lena (förf.) / Urinboyev, Rustamjon (förf.) / Woodlock
SAB
Oe:oa
ISBN
9789144132181
Om rättssociologisk tillämpning (häftad)

Om rättssociologisk tillämpning

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2020-01-16
414
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Law is everywhere - Rätten finns överallt. Det uttrycket kan beskriva rättens roll i våra liv. Utöver formella lagar, regleringar och avtal möter vi i vår vardag även informella lagar och sociala normer: i familjen, i skolan, på arbetsplatsen och i samhället i stort. De styr både hur vi tänker och agerar och vad vi förväntar oss av andra. Rättssociologi handlar om att analysera relationen mellan rätten och samhället.

I den här boken beskrivs hur rättssociologiska begrepp kan tillämpas på en praktisk nivå, i forskning om och studier av samhället. Konkreta exempel visar hur teoretiska och metodologiska begrepp har tillämpats i olika rättssociologiska studier. Begreppen blir därmed nyttiga verktyg för en ökad förståelse av samhället från ett rättssociologiskt perspektiv.

Om rättssociologisk tillämpning är en fortsättning på Baier, Svensson & Nafstads Om rättssociologi (2018). Böckerna är tänkta för studenter på grundnivå i rättssociologi, men kan vara intressanta även för studerande i andra discipliner, som kriminologi, sociologi och juridik. Även forskare, lärare och praktiker kan ha glädje och nytta av böckerna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Om rättssociologisk tillämpning
  2. +
  3. Rättsregler : en introduktion till juridiken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rättsregler : en introduktion till juridiken av Håkan Hydén, Therese Hydén (häftad).

Köp båda 2 för 755 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »