Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
132
Utgivningsdatum
2020-04-21
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 8 mm
Vikt
200 g
SAB
Do
ISBN
9789144132198

Klimat och psykologi : varför vi inte agerar hållbart och vad vi kan göra åt det

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2020-04-21
269
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Växthuseffekt, minskad biologisk mångfald, utfiskning av haven - listan över akuta miljöproblem kan göras lång. Drivande i utvecklingen är grundläggande psykologiska mekanismer hos människan, som leder till beslut och handlingar såväl hos enskilda individer i vardagslivet som på högsta politiska nivå.

Med hjälp av psykologisk vetenskap beskrivs i boken varför det har blivit så här: vilka psykologiska mekanismer kan förklara människans agerande i miljöfrågor och hur kommer det sig att vi inte verkar vara kapabla att hantera våra uppenbara miljöproblem? Men ännu viktigare är att här visas hur psykologin kan leda oss framåt och hur kunskaper om människans fungerande kan bidra till att möta de stora miljöutmaningarna vi står inför.

Med hjälp av psykologisk vetenskap, och inte minst kända och mindre kända experiment på området, ges här en ny bild av vår tids ödesfråga och hur vi kan komma närmare hållbara lösningar.

Klimat och psykologi riktar sig till studerande inom utbildningar som berör klimat och miljö, samt till yrkesverksamma och beslutsfattare inom området. Boken ger också värdefull kunskap till alla som vill veta mer om och agera i klimatfrågan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Klimat och psykologi : varför vi inte agerar hållbart och vad vi kan göra åt det
  2. +
  3. Dualismens tyranni : nio etiska principer för hållbar kommunikation

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dualismens tyranni : nio etiska principer för h... av Ulrika Olausson (häftad).

Köp båda 2 för 519 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Andreas Nilsson