Rättsfilosofins historia i huvuddrag (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
PDF med Adobe-kryptering (9.7 MB)
Om Adobe-kryptering
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-11-21
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur
ISBN
9789144132204
Rättsfilosofins historia i huvuddrag (e-bok)

Rättsfilosofins historia i huvuddrag E-bok

E-bok (PDF - DRM), Svenska, 2018-11-21
169
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Detta är en kort, översiktlig redovisning av de mest betydande stats- och rättslärorna från antiken till vår egen tid. Med uppmärksammande av sammanhangen med den politiska historien och kyrkohistorien beskrives försöken att finna en rättslig grund för statsmakten antingen i Guds vilja (teokratismen) eller i ett uppdrag från folket (läran om samhällsfördraget). I samband med statslärorna förklaras de viktigaste teorierna om den juridiska rättens grund och beskaffenhet, såsom de olika varianterna av å ena sidan naturrättsåskådning och å andra sidan rättspositivism,den historiska skolans och marxismens rättsteorier samt skiljaktiga moderna åskådningar som den rena rättsläran och den skandinaviska rättsrealismen.

Denna upplaga, den tredje, är något utförligare än de föregående.Dessutom har den försetts med en mängd nya noter med bl.a.hänvisningar till klassiska källskrifter. Boken har också utökats med en lista över "tentamensfrågor" på innehållet, varigenom läsaren lättare kan pröva sina kunskaper om detta.

Boken vill ge en lättfattlig historisk bakgrund till nutidens stats-och rättsfilosofiska idéer. Den är närmast avsedd som lärobok för blivande jurister men vänder sig också till en bredare, idéhistoriskt intresserad läsekrets.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »