Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
328
Utgivningsdatum
2021-04-19
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Johanna Holmberg
Dimensioner
23 x 251 x 192 mm
Vikt
695 g
SAB
Vnaaa
ISBN
9789144132853

Sjuksköterskans hälsofrämjande arbete

Häftad,  Svenska, 2021-04-19
404
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sjuksköterskans hälsofrämjande och förebyggande arbete blir allt viktigare. Ojämlikhet, en åldrande befolkning och livsstilsrelaterad ohälsa är exempel på samhällsutmaningar som ställer nya krav på såväl vårdens organisation som på medarbetarna. För att kunna möta dessa hälsoutmaningar behöver fokus riktas mot det som främjar hälsa och förebygger ohälsa, inte enbart mot att behandla och bota sjukdomar.

Boken beskriver såväl praktisk som forskningsbaserad kunskap för att främja hälsa hos individer, familjer och grupper. Den roll som digital teknik spelar i att främja hälsa, faktorer i den sociala och fysiska miljön som påverkar hälsa samt strategier för genomförande och utvärdering av hälsofrämjande program som riktar sig till individer i alla faser i livet är några av de ämnen som tas upp.

Boken är bearbetad för svenska förhållanden men innehåller fortfarande några originalexempel som inspiration till utvecklingen av hälsofrämjande insatser. Studenter i grundutbildning och redan yrkesverksamma sjuksköterskor får här en grund för det praktiska hälsofrämjande arbetet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sjuksköterskans hälsofrämjande arbete
  2. +
  3. MI - Motiverande samtal : praktisk handbok för hälso- och sjukvården

De som köpt den här boken har ofta också köpt MI - Motiverande samtal : praktisk handbok för ... av Barbro Holm Ivarsson (häftad).

Köp båda 2 för 633 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna