Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
352
Utgivningsdatum
2021-01-27
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Charlotte Sjögren
Medarbetare
Borg, Marit (förf.) / Buckley, Catherine (förf.) / Burke, Shannon (förf.) / Cardiff, Shaun (förf.) / Cook, Neal (förf.) / Cowie, Barbara (förf.) / Deratnay, Penne (förf.) / Dewar, Belinda (förf.) / Dewing, Jan (förf.) / Dickson, Caroline (förf.) / Glasby, Jon (förf.) / Hammond, Karen (förf.) / Hayne
Dimensioner
17 x 219 x 156 mm
Vikt
510 g
SAB
Vpd
ISBN
9789144132938

Personcentrerade arbetssätt inom vård : teori och praktik

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2021-01-27
349
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ofta tar personalen för givet att vården är personcentrerad, men patienter och närstående vittnar om förhållningssätt och arbetssätt som kan ses som det motsatta. För att vården på allvar ska bli personcentrerad krävs genomgripande omställningar och denna bok handlar om sådant omställningsarbete.

Här presenteras ett ramverk för personcentrerade arbetssätt som i sin tur bygger på det ramverk för personcentrerad omvårdnad som McCormack m.fl. tidigare publicerat. Boken kompletterar svensk forskning genom sitt tydliga fokus på de förhållnings- och arbetssätt som krävs av personal och ledare så att organisationer kan skapa en personcentrerad arbetsplatskultur för multiprofessionella team.

Den svenska utgåvan har sakkunniggranskats och kompletterats för svenska förhållanden av Joakim Öhlén, föreståndare för Centrum för personcentrerad vård (GPCC) vid Göteborgs universitet.

Boken kan med fördel användas inom samtliga hälso- och sjukvårdsutbildningar på såväl grundnivå som avancerad nivå, samt av redan yrkesverksamma.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Personcentrerade arbetssätt inom vård : teori och praktik
  2. +
  3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »