Redovisningens språk (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
360
Utgivningsdatum
2019-08-02
Upplaga
5
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
222 x 155 x 18 mm
Vikt
516 g
SAB
Qbcee
ISBN
9789144132969
Redovisningens språk (häftad)

Redovisningens språk

Häftad Svenska, 2019-08-02
362
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Dag Smith är ekonomie doktor och har varit verksam som universitets lektor vid Företagsekonomiska institutionen vid Uppsala universitet.

Daniel Brännström är ekonomie doktor och universitetslektor vid Företagsekonomiska institutionen vid Uppsala universitet.

Andreas Jansson är docent och universitetslektor vid Ekonomihögskolan vid Linnéuniversitetet.

Redovisningens språk

Denna bok behandlar teori och internationella standarder inom området externredovisning och är avsedd att användas på fördjupningskurser i företagsekonomi vid universitet och högskolor. Den förutsätter att läsaren har grundläggande kunskaper i externredovisning motsvarande en introducerande kurs.

I bokens första del ges en teoretisk ram som innefattar användning av extern redovisning samt begrepp, mått och principer för redovisningen. I bokens andra del belyses det internationella regelverket utifrån den teori som presenteras i del I. Med det internationella regelverket avses de standarder som utgetts av IASB (International Accounting Standards Board), och som benämns IAS (International Accounting Standards) eller IFRS (International Financial Reporting Standards).

I denna femte upplaga har bokens första del reviderats för att vara i linje med IASB:s nya Föreställningsram för utformning av finansiella rapporter. Bokens andra del har uppdaterats till nu gällande IAS/IFRS samt anpassats till de förändringar som skett i del I.

Femte upplagan
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Redovisningens språk
  2. +
  3. Internredovisning : grunder och tillämpningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Internredovisning : grunder och tillämpningar av Micael Jönsson, Elin K Funck (häftad).

Köp båda 2 för 631 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna