Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
247
Utgivningsdatum
2020-01-02
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Eabf.01
ISBN
9789144132990
Den inkluderande förskolan : en handbok (häftad)

Den inkluderande förskolan : en handbok

Häftad,  Svenska, 2020-01-02
440
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Den kulturella mångfalden i förskolan ställer höga krav på personal och chefer, men erbjuder också rika möjligheter till engagerande möten med barn och en stark känsla av att kunna göra skillnad. För att förskolan ska kunna ge alla barn bästa möjliga förutsättningar krävs en gemensam kunskapsbas att utgå ifrån där lek, omsorg och trygghet förenas i en genomtänkt praktik. Det är just detta som författaren till den här boken tagit fasta på.

Bokens olika kapitel tar upp vad ett interkulturellt förhållningssätt innebär, hur man bemöter nyanlända barn, hur barnens förkunskaper och intressen kan kartläggas och hur det viktiga samarbetet med föräldrar kan utvecklas. Här finns även kapitel som ger kunskap om flerspråkighet och andraspråksutveckling samt beskriver de teoretiska modeller som är viktiga för att förskolan ska kunna fullfölja sitt pedagogiska uppdrag. En mängd praktiska förslag på språkutvecklande arbetssätt knutna till läroplanen Lpfö 18 ingår.

I denna tredje, reviderade upplaga har bland annat transspråkande i svenskt och internationellt perspektiv och dess praktiska tillämpningar fått större utrymme, liksom Jim Cummins tankar om förskolans viktiga roll i det svenska skolsystemet.

Den inkluderande förskolan vänder sig till alla som är verksamma i förskolan men även till studerande på förskollärarutbildningen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den inkluderande förskolan : en handbok
  2. +
  3. Det tidiga språkbadet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det tidiga språkbadet av Rigmor Lindö (häftad).

Köp båda 2 för 809 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »