Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2021-04-09
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Vd
ISBN
9789144133010
Sjuksköterskors förskrivning av läkemedel - En handbok (häftad)

Sjuksköterskors förskrivning av läkemedel - En handbok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2021-04-09
292
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Förskrivning är en process som involverar många olika steg och omfattar allt från det första mötet med patienten till uppföljning och utvärdering. Sjuksköterskor har rätt att förskriva vissa läkemedel och integrerar oftast sin förskrivning med omvårdnads åtgärder och egenvårdsråd.

Denna handbok tar sin utgångspunkt i Socialstyrelsens läkemedels lista för sjuksköterskor med förskrivningsrätt. Syftet är att komplettera den farmakologiska kurslitteratur som används inom utbildning i förskrivningsrätt. Boken är ett användbart redskap att ständigt återkomma till - för både studenter och yrkesverksamma. Innehållet beskriver ett diagnostiskt resonemang, lagstiftning samt de tillstånd och läkemedel där sjuksköterskors förskrivningsrätt gäller. Utöver detta avslutas varje del med egenvårdsråd.

Boken riktar sig till studenter i specialistutbildning och till redan yrkesverksamma sjuksköterskor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sjuksköterskors förskrivning av läkemedel - En handbok
  2. +
  3. Profession och existens : en hermeneutisk studie av asymmetri och ömsesidighet i sjuksköterskors möten med svårt sjuka patienter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Profession och existens : en hermeneutisk studi... av Marja Schuster (häftad).

Köp båda 2 för 491 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sjuksköterskors förskrivning av läkemedel - En handbok. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Saknar en del

    Tycker idén är toppen! Precis den boken jag var ute efter när jag läser till distriktssköterska. Men blev lite besviken över upplägget. Något som definitivt skulle varit med är differentialdiagnoser till de olika tillstånden och hur man skiljer dem åt. Dock var det bra med egenvårdsråd! Lägg till lite om differentialdiagnoser så blir den en bok som många vill ha i sitt arbete som sjuksköterska eller specialistsköterska.

Visa alla 1 recensioner