Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2021-02-26
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
27 x 236 x 166 mm
Vikt
885 g
ISBN
9789144133263
Mångfaldens förskola - Flerspråkighet, omsorg och undervisning (häftad)

Mångfaldens förskola - Flerspråkighet, omsorg och undervisning

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2021-02-26
520

8% rabatt med kod MARS8 i kassan

Gäller t.o.m. 4 mars. Villkor.

  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kunskap om flerspråkiga förskolebarns socialisation, identitets skapande, lärande och utveckling blir allt viktigare i en tid av ökad mångfald i samhället. Ett uttryck för detta är den reviderade läroplanen för förskolan, Lpfö 18, som i hög grad präglas av värden som rör demokrati, delaktighet och alla människors lika värde, liksom vikten av välutvecklad svenska och andra modersmål.

Sammantaget är det ett omfattande uppdrag som förskolan har och därför av största betydelse att förstå på djupet. Men vad är det som i grunden bidrar till en mer jämlik förskola för alla barn? Och hur når man dit?

Anniqa Sandell Ring lyfter fram praktiknära forskning om likvär dighet, andraspråks- och flerspråkighetsutveckling samt språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt i förskolan. Boken ger på så vis ett handfast stöd på vetenskaplig grund och visar genom en mängd exempel från praktisk verksamhet hur teorin kan omsättas i förskolans vardag. Författaren beskriver ett systematiskt, kompetensutvecklande arbete där kvalitet i pedagogiska relationer är ledord.

Mångfaldens förskola: Flerspråkighet, omsorg och undervisning riktar sig främst till blivande och verksamma barnskötare, förskollärare och rektorer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mångfaldens förskola - Flerspråkighet, omsorg och undervisning
  2. +
  3. Språk i sikte : barns interaktionsutveckling i relation till perception och kognition

De som köpt den här boken har ofta också köpt Språk i sikte : barns interaktionsutveckling i ... av Pia Nordgren (häftad).

Köp båda 2 för 808 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »