Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
431
Utgivningsdatum
2020-07-29
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Johanna Holmberg
Medarbetare
Biesta, Gert (förf.) / Dovemark, Marianne (förf.) / Edling, Silvia (förf.) / Englund, Tomas (förf.) / Gustafsson, Håkan (förf.) / Gustavsson, Bernt (förf.) / Harlin, Eva-Marie (förf.) / Hertzberg, Fredrik (förf.) / Hultén, Magnus (förf.) / Ideland, Malin (förf.) / Irisdotter Aldenmyr, Sara (förf.) /
Dimensioner
21 x 213 x 147 mm
Vikt
630 g
SAB
Em-c
ISBN
9789144133898
Perspektiv på skolans problem : vad säger forskningen? (häftad)

Perspektiv på skolans problem : vad säger forskningen?

Häftad,  Svenska, 2020-07-29
396
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Perspektiv på skolans problem : vad säger forskningen? Kan levereras innan julafton
Skolan är i kris. Skolan levererar inte det som önskas. Elever uppnår inte kunskapskraven och lärare är undermåliga. Dessa är några exempel på återkommande teman i en ofta förenklad samtida skoldebatt. Behovet av en mer nyanserad diskussion om komplexiteten i skolans problem är högst nödvändig.

I Perspektiv på skolans problem identifierar ett flertal forskare problem som de menar att skolan i dag står inför. Det handlar bland annat om problem som rör demokrati, rasism, språkplikt, skolvåld, betyg, ledarskap, skolmarknaden, juridifiering, distansundervisning, förskolan, vuxenutbildningen, folkhögskolan, och inte minst skoldebatten i sig.

Boken ger perspektiv genom inspel från en rad initierade och etablerade forskare från olika discipliner verksamma inom det breda utbildningsvetenskapliga fältet. Med olika nedslag i utbildningslandskapet är ambitionen att stimulera till en skoldebatt som är förankrad i aktuell forskning om skola och utbildning. Perspektiv på skolans problem vänder sig till studerande inom lärarutbildningens olika inriktningar, verksamma inom utbildningsområdet samt andra som är intresserade av debatten om skolans problem.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Perspektiv på skolans problem : vad säger forskningen?
  2. +
  3. Utmärkt skolutveckling : forskning om skolförbättring och måluppfyllelse

De som köpt den här boken har ofta också köpt Utmärkt skolutveckling : forskning om skolförbä... av Jan Håkansson, Daniel Sundberg (kartonnage).

Köp båda 2 för 879 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »