Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
230
Utgivningsdatum
2019-06-11
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Lisa Sjösten
Dimensioner
227 x 162 x 14 mm
Vikt
375 g
ISBN
9789144133904
Det professionella lärandets inneboende kraft (häftad)

Det professionella lärandets inneboende kraft

Häftad,  Svenska, 2019-06-11
430
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Helen Timperley är professor emerita i pedagogik vid University of Auckland i Nya Zeeland. Hennes forskning fokuserar hur man gynnar lärares professionella utveckling i syfte att förbättra elevernas lärande.

Det professionella lärandets inneboende kraft

Lärares professionella utveckling betraktas ofta som ett universalmedel för att förbättra skolan, men faktum är att det sällan fungerar. I denna bok utvecklas ett perspektiv på professionellt lärande som har motiverat lärare och resulterat i stora förbättringar av elevers lärande, särskilt i traditionellt lågpresterande elevgrupper.

Timperley redogör för vad ledare, i skolan såväl som utanför skolan, kan göra för att främja lärares lärande på ett sätt som omedelbart gynnar eleverna. Kärnan i boken är en undersökande och kunskaps byggande cykel för lärare, som utgör ett viktigt redskap för att frigöra det professionella lärandets inneboende kraft. Boken innehåller en mängd konkreta exempel som bygger på verkliga erfarenheter.

Boken vänder sig främst till lärare som vill ta kontroll över sitt eget professionella lärande på ett sätt som gör skillnad för eleverna, och till skolledare som har till uppgift att främja lärares och elevers lärande.

Andra upplagan
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det professionella lärandets inneboende kraft
  2. +
  3. Systematiskt kvalitetsarbete i förskola, skola och fritidshem : strategier och metoder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Systematiskt kvalitetsarbete i förskola, skola ... av Jan Håkansson (häftad).

Köp båda 2 för 810 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Helen Timperley