Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
88
Utgivningsdatum
2020-01-07
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Johanna Holmberg
Dimensioner
5 x 199 x 146 mm
Vikt
175 g
SAB
Vlaaf
ISBN
9789144134048

Familjebaserad behandling : handbok för föräldrar vars barn behandlas för anorexia nervosa

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2020-01-07
255
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Familjebaserad behandling är den standardbehandling som används för barn och ungdomar som lider av anorexia nervosa. Det är också den behandlingsform som ger bäst evidensbaserade resultat. Men att hjälpa ett barn som insjuknat i anorexia kräver mycket av föräldrar och familj och det är svårt att förutse hur intensiv den familjebaserade behandlingen är. I den här handboken får läsaren hjälp att förstå sjukdomen. Boken är praktiskt inriktad och författaren redogör för alla aspekter av behandlingen. Här beskrivs hinder och anorektiska beteenden som motverkar tillfrisknandet men författaren ger också tydliga verktyg för att lösa olika situationer.

Familjebaserad behandling är en värdefull resurs för föräldrar som ska påbörja eller redan deltar i en familjebaserad behandling. Boken är också ett ovärderligt verktyg för vårdteam som ska vägleda familjer.

"För familjer med en ungdom sjuk i en ätstörning är tillvaron ofta kaotisk. Många föräldrar känner sig ensamma och vilsna. Denna bok hjälper föräldrar att förstå sjukdomen och är ett stöd mellan behandlingstillfällena."

Yvonne von Hausswoff-Juhlin

Verksamhetschef vid Stockholms centrum för ätstörningar/Docent

"Jag kan i dag inte tänka mig en bättre och snabbare behandlingsmetod och hoppas att det finns resurser för andra som behöver hjälp. I dag mår min dotter utmärkt!"

Pappa till dotter med tidigare anorexiadiagnos
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Familjebaserad behandling : handbok för föräldrar vars barn behandlas för anorexia nervosa
  2. +
  3. När det hälsosamma blir ohälsosamt : hjälp när tankar om kropp, mat och äta

De som köpt den här boken har ofta också köpt När det hälsosamma blir ohälsosamt : hjälp när ... av Evelina Linder, Erika Nyman Carlsson (häftad).

Köp båda 2 för 564 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Familjebaserad behandling : handbok för föräldrar vars barn behandlas för anorexia nervosa. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Detaljerad
    Molly Jarnebäck, 21 juni 2023

    Fått en del information från SCÄ, men den här boken är betydligt tydligare! Har ett utomordentligt mat schema som var mycket användbart. Rekommenderar den varmt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Maria Ganci