Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
142
Utgivningsdatum
2020-03-27
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Vnaaa,Rag
ISBN
9789144134093
Fysisk aktivitet : hälsa, välbefinnande och förändring hos individen (häftad)

Fysisk aktivitet : hälsa, välbefinnande och förändring hos individen

(1 röst)
Häftad Svenska, 2020-03-27
364
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Boken har ett tvärvetenskapligt upplägg och beskriver sambandet mellan fysisk aktivitet och ett rikare liv, olika former av motion och träning samt vilka fördelar ett liv i rörelse ger. Den förklarar varför det är så viktigt att röra på sig och vad som egentligen händer när man är fysiskt aktiv.

I bokens inledning förklaras hur vår moderna livsstil kontrasterar mot våra förfäders vardag och vilka problem som kan uppstå i samband med fysisk underbelastning. Därefter följer avsnitt om motivation, förändringar och stödjande miljöer samt om anatomi och fysiologi med fokus på rörelseapparaten. Kapitlet Ett liv i rörelse och balans: sambandet mellan fysisk aktivitet och hälsa handlar om hur regelbunden fysisk aktivitet kan minska risken att drabbas av många av våra vanligaste folksjukdomar, exempelvis högt blodtryck och depression. Boken avslutas med fakta om hur den fysiska förmågan kan förbättras genom aerob och muskelstärkande fysisk aktivitet.

Boken vänder sig till studerande inom hälso- och sjukvård, folkhälsa, idrottsvetenskap, pedagogik samt polis- och militärutbildning. Den kan också användas av redan yrkesverksamma inom dessa områden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fysisk aktivitet : hälsa, välbefinnande och förändring hos individen
  2. +
  3. Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kropp vid läkning efter psykiskt trauma

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kr... av Bessel Van Der Kolk (häftad).

Köp båda 2 för 593 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Dan Andersson