Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
398
Utgivningsdatum
2020-06-22
Upplaga
5
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Vp:oe
ISBN
9789144134185
Hälso- och sjukvårdsrätt (häftad)

Hälso- och sjukvårdsrätt

(1 röst)
Häftad Svenska, 2020-06-22
457
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Denna bok behandlar översiktligt den rättsliga regleringen av dagens hälso- och sjukvård. De centrala frågeställningarna presenteras överskådligt och tydligt, det gäller såväl skyldigheter för vårdgivarna, det vill säga huvudmännen och den medicinska personalen, som rättigheter för patienter och deras anhöriga. En genomgång av de aktuella bestämmelserna presenteras och ett antal diskussionsfrågor belyser de aktuella rättsområdena på olika sätt.

Denna femte upplaga är reviderad med hänsyn till ett antal förändringar av lagstiftningen som har bäring på hälso- och sjukvårdens ansvarsområde. En principiellt viktig sådan förändring är den nya hälso- och sjukvårdslagen med konsekvensändringari patientlagen och andra relevanta lagar. Förutom ändrade regler har även en uppdatering av rättspraxis skett.

Boken är lämplig för alla som vill bilda sig en uppfattning om innehållet i den svenska hälso- och sjukvårdslagstiftningen. Den kan användas som kurslitteratur inom universitet och högskolor samt av yrkesverksamma som kommer i kontakt med rättsliga frågor inom hälso- och sjukvårdens område.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hälso- och sjukvårdsrätt
  2. +
  3. Förvaltningsrätt : en introduktion för professionsutbildningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förvaltningsrätt : en introduktion för professi... av Annika Staaf, Lars Zanderin (häftad).

Köp båda 2 för 781 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »