Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Vallmomodellen
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2019-05-16
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
290 x 212 x 15 mm
Vikt
606 g
SAB
Eab.021
ISBN
9789144134406

Vallmomodellen : balanserad läs- och skrivinlärning

Häftad,  Svenska, 2019-05-16
433
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vallmomodellen del 1 presenterar en balanserad syn på den tidiga läs- och skrivinlärningen (första terminens arbete med första delen av alfabetet), där såväl den tekniska sidan som den språk liga förståelsen har sina givna platser. Detta illustreras med hjälp av vallmoblommans kronblad, ett kronblad för varje huvudområde: avkodning, inkodning, förståelse samt kreativt skrivande. Fröställningen i blommans mitt symboliserar den språkliga färdigheten som har direkt inverkan på samtliga fyra huvudområden.

Författaren ger en tydlig vägledning i läs- och skrivinlärningens olika steg och de moment som elever ibland har bekymmer med. Syftet med Vallmomodellen är att ge läraren ett verkningsfullt redskap för att så tidigt som möjligt fånga upp de elever som riskerar att få läs- och skriv svårigheter.

Till boken finns kompletterande material som Lottospel, svars protokoll och sammanställning av tester.

Denna andra upplaga av boken har kompletterats med två arbetsböcker riktade till eleverna: Vallmomodellen Arbetsbok 1 och Vallmomodellen Arbetsbok 2. Dessa kan även köpas i 5-pack.

Vallmomodellen är utvecklad för att användas i grundskolans tidigare år och vänder sig främst till verksamma lärare i F-3, men även till lärarstudenter med samma inriktning samt till specialpedagoger och speciallärare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vallmomodellen : balanserad läs- och skrivinlärning
 2. +
 3. Vallmomodellen del 2 - Balanserad läs- och skrivinlärning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vallmomodellen del 2 - Balanserad läs- och skri... av Inger Fridolfsson (häftad).

Köp båda 2 för 955 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Inger Fridolfsson

 • Grunderna i läs- och skrivinlärning

  Inger Fridolfsson

  De flesta barn kommer ivriga och förväntansfulla till skolstarten - nu ska de få lära sig att läsa och skriva! Lärarens förmåga att entusiasmera och hitta rätt arbetsform så att alla barn kan få behålla sin nyfikenhet och vilja att lära är därför ...

 • Lära barn att läsa

  Carsten Elbro, Jessica Eriksson, Inger Fridolfsson, Astrid Frylmark, Camilla Grönvall Fransson

  Hur lär man barn att läsa? Att lära sig att läsa är en oerhört komplicerad process och den påverkas av såväl arv som miljö. Det är omöjligt att ta fram en universallösning på hur man lär barn att läsa av den enkla anledningen att någon sådan helt ...