Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
296
Utgivningsdatum
2020-08-10
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Wisten, Aase (red.)
SAB
Vs
ISBN
9789144134444
Akutgeriatrik (häftad)

Akutgeriatrik

(2 röster)
Häftad Svenska, 2020-08-10
431
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Denna praktiska, lättlästa handbok fokuserar på det som är unikt för äldre patienter vad gäller symtom, utredning och behandling vid akuta tillstånd. Många av tillstånden är sådana som alla läkare träffar på, oavsett specialitet. Akutgeriatrik beskriver kliniskt relevanta åldersförändringar, speciella hälsorisker och vanliga kroniska sjukdomar och deras betydelse vid akuta tillstånd. I denna nya upplaga har flera kapitel skrivits om och kompletterats. Det har bland annat tillkommit ett kapitel om sköra äldre patienter och ett avsnitt om anemier. Boken har dessutom utökats med fler fallbeskrivningar som illustrerar handläggning, och de svårigheter och fallgropar som kan dyka upp. Stort utrymme ägnas åt vad man bör tänka på vad gäller läkemedel och äldre.

Akutgeriatrik riktar sig i första hand till läkare som handlägger äldre patienter, men kan även vara värdefull för andra yrkesgrupper inom vården. Boken är lämplig som kurslitteratur inom läkarutbildningen, men kan även användas inom sjuksköterske- och apotekarutbildningen.

Det är verkligen en fin bok, och jag har mycket nytta av den. På en liten internmedicinsk klinik är trots allt det mesta just akut geriatrik, så målgruppen är mycket större än bara geriatriker."

Torbjörn Messner, docent, specialist i internmedicin, gastroenterologi och kardiologi.

Jag tycker mycket om boken. Jag kan slå upp det jag behöver, och jag hittar snabbt det jag söker. Jag rekommenderar den varmt till alla läkare!"

Vivian Iliopoulou, ST-läkare i neurologi, Capio S:t Görans sjukhus, Stockholm.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Akutgeriatrik
  2. +
  3. Geriatriska sjukdomar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Geriatriska sjukdomar av Åke Rundgren, Mayethel Larsson (häftad).

Köp båda 2 för 939 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Tussa lulla : Vaggvisor från världen

    Ingrid Brännström, Sanna Källman, Anna Ottertun, Maria Stellas

    Grekiska och orientaliska ornament, karibisk puls, nordiskt gung, kurbits och färgkaskader smyckar denna skatt av vaggvisor från hela världen. Tetra sångerskorna Ingrid Brännström, Sanna Källman, Anna Ottertun och Maria Stellas har förenat sig med...