Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
102
Utgivningsdatum
2020-08-06
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
? x 140 x 188 mm
Vikt
170 g
SAB
Qbc
ISBN
9789144134642

Ekonomistyrning : för offentliga verksamheter

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2020-08-06
192
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ekonomistyrning för offentliga verksamheter ger en introduktion till ämnet ekonomistyrning och hur kommuner och regioner arbetar med ekonomisk styrning och ekonomiska styrmodeller. Boken inleds med att ge en introduktion till ämnet ekonomistyrning, vad ekonomistyrning är och hur kommuner och regioner styrs. Därefter behandlas ekonomistyrningens olika delar och modeller samt hur de används eller kan användas i en kommun eller region.

Ekonomistyrning är något som sker i alla organisationer. Det är en praktik som bör anpassas och utvecklas utifrån de specifika förutsättningar, mål och ambitioner som finns. Därför tar boken kommuner och regioners särskilda situation som utgångspunkt. I boken görs en genomgång av centrala begrepp inom ekonomistyrning, som effektivitet, budget, ansvarsutformning och styrning. Ambitionen är att förmedla olika möjliga sätt att arbeta med ekonomistyrning där och ställa det i relation till den specifika verksamhet som bedrivs.

Ekonomistyrning för offentliga verksamheter riktar sig till studenter som läser kurser i offentlig ekonomi eller är intresserade av detta ämne. Boken är främst en introduktion för studenter och praktiskt verksamma som inte tidigare läst ämnet, men fungerar även som en repetition för den som så önskar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ekonomistyrning : för offentliga verksamheter
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 441 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna