Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
172
Utgivningsdatum
2021-03-19
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Oe
ISBN
9789144134970
Proaktiv användning av rätten (häftad)

Proaktiv användning av rätten

Häftad Svenska, 2021-03-19
317
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Juridiska kunskaper kan användas såväl reaktivt som proaktivt. Vid reaktiv användning utförs tankearbetet efter uppkomsten av de omständigheter som ska beaktas. Resultatet är ett svar på frågan: Vilka är de juridiska följderna? Proaktiv användning ger kunskap om vilka omständigheter som måste råda vid en viss framtida tidpunkt för att de juridiska följderna ska vara maximalt gynnsamma för det verksamhetsmål som är i fokus och godtagbara i förhållande till övriga verksamhetsmål.

Proaktiv användning innebär alltså att tankearbetet utförs före uppkomsten av de omständigheter som ska beaktas. Därför krävs ett annat arbets- och tänkesätt än vid reaktiv användning. Denna lärobok är den första på svenska som beskriver skillnaden.

Boken är tänkt att användas ihop med böcker i materiell rätt. Den är i första hand en lärobok för studenter inom juridik och handelsrätt, men är relevant för alla som vill förstå proaktiv rättsanvändning. Dess metod och logik är oberoende av om det handlar om myndighetsutövning, affärsverksamhet, social eller politisk verksamhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Proaktiv användning av rätten
  2. +
  3. Civilrätt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Civilrätt av Christina Ramberg (häftad).

Köp båda 2 för 986 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »