Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
291
Utgivningsdatum
2020-08-25
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Björk, Sofia (förf.) / Carbin, Maria (förf.) / Eriksson-Zetterquist, Ulla (förf.) / Fogelberg Eriksson, Anna (förf.) / Forsberg, Tina (förf.) / Hallén, Nils (förf.) / Härenstam, Annika (förf.) / Ingmanson, Staffan (förf.) / Kvist, Elin (förf.) / Mulinari, Paula (förf.) / Palm, Kristina (förf.) / Ros
Dimensioner
18 x 210 x 152 mm
Vikt
445 g
SAB
Ohaf
ISBN
9789144135045
Att arbeta för lika villkor : ett genus- och maktperspektiv på arbete och organisation (häftad)

Att arbeta för lika villkor : ett genus- och maktperspektiv på arbete och organisation

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2020-08-25
394
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att arbeta för lika villkor : ett genus- och maktperspektiv på arbete och organisation Kan levereras innan julafton
Organisationer bör verka för ett rättvist och jämlikt arbetsliv. Men vad innebär det i praktiken? Och vilken roll spelar maktstrukturer respektive individers handlande i arbetet för lika villkor?

Att arbeta för lika villkor erbjuder en introduktion till det ämnesområde som ringas in utifrån begreppen makt, genus, organisation och jämställdhet. Innehållet är organiserat i tre delar:

1. Lagar och metoder, vilket inkluderar rättsliga perspektiv på diskriminering, rekrytering samt arbetsvärdering och lönekartläggning.

2. Strukturella perspektiv på makt och ojämlika villkor: här diskuteras könade, rasifierade och heteronormativa maktordningar i relation till organisationsrelevanta teman såsom förändring, motstånd, teknik, konflikt och arbetsmiljö.

3. Processer, där aktörers handlande i relation till strukturer undersöks. Det handlar om hur chefer och medarbetare återskapar, normaliserar och utmanar ojämlikhet i möten, inom ramen för lika villkorsarbete och i gränsområdet mellan arbete och privatliv.

Boken argumenterar för vikten av ett strategiskt jämlikhetsarbete och vägleder läsaren i en fördjupande analys av makt som fenomen. Den riktar sig till personalvetarprogram, men även till andra universitetsutbildningar som anlägger ett makt- och genusteoretiskt perspektiv på organisationer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att arbeta för lika villkor : ett genus- och maktperspektiv på arbete och organisation
  2. +
  3. Hur moderna organisationer fungerar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hur moderna organisationer fungerar av Dag Ingvar Jacobsen, Jan Thorsvik (häftad).

Köp båda 2 för 913 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »