Mekanik I - Statik och partikeldynamik (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
521
Utgivningsdatum
2019-08-09
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
251 x 181 x 35 mm
Vikt
1420 g
ISBN
9789144135120
Mekanik I - Statik och partikeldynamik (kartonnage)

Mekanik I - Statik och partikeldynamik

(1 röst)
Kartonnage Svenska, 2019-08-09
571
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Denna bok utgör den första delen i den aktuella framställningen av den grundläggande mekaniken. Mekanik I behandlar statiken och partikeldynamiken. Mekanik II ägnas åt partikelkinematiken och dynamiken i accelererande referensramar, partikelsystem, stela kroppars mekanik samt ger en introduktion i variationskalkyl och analytisk mekanik. Framställningen i båda böckerna har samma uppbyggnad med fokus på de grundläggande naturlagarna, vilket ger en sammanhängande och strukturerad bild av mekanikämnet. De två böckerna tillsammans täcker i huvudsak den grundläggande mekaniken vid teknisk högskoleutbildning.

Bokens huvudsyfte är att träna det fysikaliska tankesättet genom ett samspel mellan teoriframställningen och tillämpningen av de allmänna principerna i en konkret situation vid genomgång av olika exempel och problem. Boken innehåller ett stort antal lösta exempel och ungefär hälften av alla problem har fullständiga lösningar som kan hittas i bokens Appendix.

Mekanik I är avsedd att fungera som läromedel till första kursen i mekanik vid civilingenjörs- eller naturvetarutbildningar vid tekniska högskolor och universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mekanik I - Statik och partikeldynamik
 2. +
 3. Mekanik II - Partikelsystem, stel kropp och analytisk mekanik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mekanik II - Partikelsystem, stel kropp och ana... av Nicholas Apazidis (kartonnage).

Köp båda 2 för 1142 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Nicholas Apazidis

 • Mekanik II - Partikelsystem, stel kropp och analytisk mekanik

  Nicholas Apazidis

  Denna bok utgör den andra delen i den aktuella framställningen av den grundläggande mekaniken. Den första boken, Mekanik I, behandlar statiken och partikeldynamiken. Mekanik II ägnas åt partikelkinematiken och dynamiken i accelererande referensram...

 • Shock Focusing Phenomena

  Nicholas Apazidis, Veronica Eliasson

  One of the main reasons for continuing interest in shock focusing is its ability to concentrate energy in a small volume and produce extreme temperatures and pressures in fluids in a controlled laboratory environment. The phenomenon of shock wave ...