Varför litteraturvetenskap? : en ämnesintroduktion för nya studenter (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
122
Utgivningsdatum
2020-07-15
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
G:d
ISBN
9789144135151
Varför litteraturvetenskap? : en ämnesintroduktion för nya studenter (häftad)

Varför litteraturvetenskap? : en ämnesintroduktion för nya studenter

Häftad Svenska, 2020-07-15
227
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Skönlitteraturen har genom århundradena gett människan möjlighet att kommunicera bortom tid och rum. Men hur kan ord gestalta händelseförlopp och fiktionsvärldar? Hur kan ord förmedla känslan av att möta andra människor från andra tider och platser och av att kunna se in i deras tankar, sinnen och erfarenheter? Och hur har villkoren för skönlitterärt skapande och läsande sett ut genom historien? Genom att analysera och tolka skönlitteraturen, samt undersöka dess samverkan med samhället, söker litteraturvetenskapen svar på sådana frågor. Några av dess centrala frågeställningar och metoder presenteras i denna bok.

Varför litteraturvetenskap? är en introduktion till att läsa och analysera med litteraturvetenskaplig och litteraturdidaktisk inriktning. Här synliggörs hur litteraturvetenskapliga förhållningssätt stärker läsförmågan, analysförmågan och medvetenheten om hur man berättar och gestaltar i skrift. Här finns också en kort historik över den litteraturvetenskapliga ämnestraditionen i Sverige samt exempel på en litteraturhistorisk framställning om barnlitteraturens utveckling i Sverige. Boken vänder sig särskilt till nybörjar studenter i litteraturvetenskap, blivande svensklärare och studenter på alla lärarprogrammens kurseri svenska.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Varför litteraturvetenskap? : en ämnesintroduktion för nya studenter
  2. +
  3. Skönlitteratur för barn och unga : historik, genrer, termer, analyser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skönlitteratur för barn och unga : historik, ge... av Lena Kåreland (häftad).

Köp båda 2 för 570 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anna Nordlund