Litteraturens historia i världen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
876
Utgivningsdatum
2019-12-31
Upplaga
7
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
G
ISBN
9789144135328
Litteraturens historia i världen (inbunden)

Litteraturens historia i världen

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2019-12-31
693
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Litteraturens historia i världen är en koncentrerad framställning av litteraturensutveckling, från forntidens litterära former till dagens genre och medieöverskridande litteratur i en global och transnationell tid. Tyngdpunkten ligger på den västerländska litteraturen, men utblickarna i världen är många.

Litteraturens historia i världen gavs ut första gången 1990. Bernt Olsson och Ingemar Algulin gjorde med detta verk en stor insats för litteraturundervisningen i Sverige och boken har under många år varit ryggraden i litteraturvetenskapliga kurser på universitet och högskolor.

Från och med den sjätte omarbetade och utökade upplagan har boken reviderats av Johan Sahlin som också är författare till de nyskrivna partierna. I denna sjunde upplaga har ytterligare tillägg och revideringar gjorts. Denna upplaga innehåller också en uppdaterad bibliografi samt omfattandesak-, verk- och personregister.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Litteraturens historia i världen
  2. +
  3. Litteraturens historia i Sverige

De som köpt den här boken har ofta också köpt Litteraturens historia i Sverige av Ingemar Algulin, Bernt Olsson (inbunden).

Köp båda 2 för 1261 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Litteraturens historia i världen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Nödvändig! Bra!
    Na, 20 oktober 2020

    Otroligt bra som handbok när man pluggar tex litteraturvetenskap! Rik och enkel att förstå, innehåller det mest väsentliga, bra text, faktarutor och bilder!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna