Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2020-02-04
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
21 x 211 x 152 mm
Vikt
465 g
SAB
Eab.02,G.092
ISBN
9789144136172
Lärande genom skönlitteratur : djupläsning, förståelse, kunskap (häftad)

Lärande genom skönlitteratur : djupläsning, förståelse, kunskap

Häftad,  Svenska, 2020-02-04
348
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Läsning och arbete med skönlitteratur i skolan förknippas ofta starkt med svenskämnet. I den här boken lyfter författaren fram skönlitteraturens roll i kunskapsutveckling och lärande även i andra ämnen än svenska. Här beskrivs bland annat läsningens grundförutsättningar - textsamtal och omläsning - som tillsammans skapar den djupläsning som leder till gediget lärande.

Med avstamp i litteraturdidaktisk teori om läsning och litterära föreställningsvärldar resonerar författaren om hur lärare och elever i ett antal svenska och amerikanska klassrum arbetar med skönlitterära texter med historiskt innehåll och med fokus på migration, miljö och etik. Barns och ungdomars läsglädje är grundläggande, och genom välstrukturerade textsamtal, goda lässtrategier och engagerande ämnen väcks elevernas läslust och kunskapandet tar fart.

I denna andra, reviderade upplaga av boken har tre helt nyskrivna kapitel tillkommit. I dessa ger författaren ett totalupplägg för textarbete och boksamtal som lärare kan använda direkt i klassrummet i åk F-3, 4-6 och 7-9.

Lärande genom skönlitteratur vänder sig till lärarstuderande och verksamma lärare i grundskolans olika ämnen, inte minst samhällsorienterande och naturorienterande ämnen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lärande genom skönlitteratur : djupläsning, förståelse, kunskap
  2. +
  3. Litterära föreställningsvärldar. Litteraturundervisning och litterär förståelse

De som köpt den här boken har ofta också köpt Litterära föreställningsvärldar. Litteraturunde... av Judith A Langer (häftad).

Köp båda 2 för 587 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mary Ingemansson