Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
120
Utgivningsdatum
2019-10-29
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Eab
ISBN
9789144136189
Bättre samspel med socialt bildstöd - Handbok för förskola och skola (häftad)

Bättre samspel med socialt bildstöd - Handbok för förskola och skola

Häftad Svenska, 2019-10-29
299
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Större kunskap, bredare förståelse och fler verktyg hos de vuxna som träffar barnen varje dag optimerar möjligheterna för barnen att lyckas i sitt samspel.

Eva-Lotta Heide lyfter på ett enkelt och tillgängligt sätt upp de oskrivna samtals- och samspelsreglerna till ytan. Hon ger exempel på strategier och bildstöd som pedagoger i förskola och skola kan använda i arbetet med att utveckla barnens samspel på både individ- och gruppnivå och beskriver även hur detta arbete får positiva effekter på inlärningen.

I boken introducerar författaren begreppet socialt bildstöd som ett samlingsnamn för visuella verktyg vilka i kombination med samtal på metanivå synliggör och förklarar sociala situationer för barnen. Genom socialt bildstöd får barnen en helhetsbild av det sociala sammanhanget och strategier för att utveckla sin förståelse av de osynliga samspelsreglerna och sin förmåga att inta andras perspektiv.

Boken bidrar till ett gemensamt språkbruk som underlättar i arbetet med samspel. Den innehåller många färdiga sociala bildstöd, strategier och förslag på övningar som man kan använda direkt i barnens vardagsmiljö. Arbetssättet ger helt enkelt förutsättningar för fler barn att lyckas i samspelet.

Boken vänder sig till pedagoger i förskola och skola, grundsärskola och fritidshem, men alla som arbetar med eller runt barn och elever i behov av att utveckla samspelsförmågan har nytta av innehållet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bättre samspel med socialt bildstöd - Handbok för förskola och skola
  2. +
  3. Det sociala livet i skolan : socialpsykologiska perspektiv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det sociala livet i skolan : socialpsykologiska... av Robert Thornberg (häftad).

Köp båda 2 för 698 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »